Teknovation Logo
robot

 
  • Spørger man BM Silos direktør og indehaver Dorte Zacho Martinsen, så er der faktisk ikke råd til ikke at benytte sig af tilbudene i erhvervs- og innovationsfremmesystemet. (Foto: BM Silo)

23. juni 2020, kl. 15:12 

Digital viden styrker konkurrenceevnen

Udvikling eller afvikling. Det er de to muligheder, virksomheder står med, mener CEO i BM Silo, Dorte Zacho Martinsen. Selv har hun valgt det første, og det sker i tæt samarbejde med GTS-institutterne Teknologisk Institut,  FORCE Technology og Alexandra Instituttet. 


På GTS-foreningens hjemmeside er der aktuelt en artikel om BM Silos indsats på digitaliseringsområdet. Administrerende direktør Dorte Zacho Martinsen fortæller her om, hvordan virksomheden finder det nødvendigt, at man både har den daglige drift, medarbejderne og kunderne i fokus samtidig med at man prioriterer forretningsudvikling, og finder tid til udvikling. Og her det godt, at det er muligt at få sparring ude fra, fremhæver hun.

Via de to eksterne samarbejdspartnere er virksomheden blevet skubbet godt i gang. Det gode er, at hvis man vil udvikle, så er der fantastiske muligheder i erhvervs- og innovationsfremmesystemet, blandt andet hos GTS-institutterne, fastslår Dorte Zacho Martinsen.

Dorte Zacho Martinsen har benyttet Alexandra Instituttet til at få et generelt input til innovationspotentialet i virksomheden. Teknologisk Institut har bidraget med viden om robotteknologi og FORCE Technology har bidraget med en ny certificering af virksomhedens siloer. Desuden har BM Silo været igennem et udviklingsforløb med FORCE Technology i regi af Servitize.dk, hvor det handler om at forretningsudvikle igennem serviceinnovation. For BM Silo kom service til at handle om dataudtræk og udvikling af ”den intelligente silo”. Konkret er det sket ved at bygge et digitalt lag oven på de eksisterende siloer plus ved udvikling af en ny ”tørresilo”. Den første er allerede tilføjet virksomhedens salgsliste i januar i år, og de første ordrer er kommet ind.

Den aktuelle certificering gennemført af FORCE Technology har også banet vejen for flere kunder og yderligere markeder. Det skyldes ifølge Dorte Zacho Martinsen, at nogle kunder har fravalgt BM Silo, fordi de før ikke havde certificeringen (EN1090). Desuden betød certificeringen, at virksomhedens siloer kan godkendes som bygninger, når de stilles uden for.

Når Dorte Zacho Martinsen bliver spurgt om effekten af et innovationssamarbejde med GTS-institutterne tøver hun således ikke. Virksomheden har stor effekt ud af at samarbejde med GTS-institutter, der rykker BM Silo "et kvantespring hver gang". Uanset om samarbejdet har været med Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet eller FORCE Technology, har de har gjort, at virksomheden kan fastholde produktion i Danmark, som er global konkurrencedygtig.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik