Teknovation Logo
robot

 
  • AAU-professor Frede Blaabjerg er udpeget til at stå i spidsen for DRiR´s arbejde som formand i den kommende periode.

31. marts 2020, kl. 15:41 

Frede Blaabjerg formand for DFiR

Professor Frede Blaabjerg er udpeget af uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen til at være formand for Danmarks Forsknings- & Innovationspolitiske Råd, DFiR, i den kommende periode, der indledes 1. april.


Uddannelses- og forskningsministeren har netop udpeget den næste formand og fire medlemmer af DFiR. De fem skal sammen med fire af de eksisterende udgøre DFiR´s øverste organ for de næste tre år.

Som formand er valget faldet på professor ved Aalborg Universitet, AAU, Frede Blaabjerg, som samtidig er indvalgt i DFiR sammen med professor, centerleder Jes Broeng, Danmarks Tekniske Universitet, DTU, professor, centerleder Mette Birkedal Bruun, Københavns Universitet, KU, professor MSO Kristine Niss, Roskilde Universitets Center, RUC, samt forskningsdirektør Christina Aabo, Ørsted.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


DFiR giver uddannelses- og forskningsministeren, Folketinget og øvrige ministre uafhængig og sagkyndig rådgivning om forskning, teknologiudvikling og innovation på et overordnet niveau – også om kommende behov på området, for eksempel om forskningens rolle i forhold til den grønne omstilling.

Rådet er således med til at fremme udviklingen af dansk forskning, teknologiudvikling og innovation til gavn for samfundet.

Genvalgt for endnu en periode er institutleder Anna Haldrup, KU, professor, direktør Søren Rud Keiding, Aarhus Universitet, AU, professor, forskningschef Søren Bech, B&O og AAU samt professor, Head of Talent Programmes Thomas Sinkjær, Lundbeckfonden.

Udpegningen er sket på baggrund af et åbent opslag, oplyser Uddannelses- Forskningsministeriet. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik