Teknovation Logo
robot

 
  • Trepartsaftalen virker ikke, fastslår SMVdanmarks uddannelsespolitiske chefkonsulent Heike Hoffmann.

31. januar 2020, kl. 11:37 

SMVdanmark: Treparten virker ikke

Trepartsaftalen må til revision nu. Den leverer ganske enkelt ikke de uddannelsesaftaler den skal, mener SMVdanmarks uddannelsespolitiske chefkonsulent Heike Hoffmann.


Aktuelle tal for erhvervsuddannelserne viser, at trepartsaftalen fra 2016 ikke virker. Antallet af indgåede uddannelsesaftaler falder.

På et år – fra november 2018 til november 2019 – er antallet af indgåede aftaler faldet med over 1.200, viser tallene fra Børne- & Undervisningsministeriet, og det er stik imod aftalerne i og forventningerne til trepartsaftalen, påpeger SMVdanmarks uddannelsespolitiske chefkonsulent Heike Hoffmann:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"I SMVdanmark mener vi, at Trepartsaftalen simpelt hen må til revision nu. Den leverer ganske enkelt ikke de praktikpladser – uddannelsesaftaler – den skal," siger Heike Hoffmann.

"De små og mellemstore virksomheder uddanner lærlinge og vil gerne blive ved med det. Men, vi har brug for, at flere virksomheder tager ansvar for at oprette praktikpladser. Under 20 pct. af de danske virksomheder uddanner lærlinge, og det er de store, der med AE Rådets ord kryber uden om ansvaret. Det er de udfordringer, Trepartsaftalen blandt andet skulle løse," tilføjer hun.

"Tanken og målsætningen bag Treparten om, at virksomheder uden lærlinge skal betale, mens virksomheder med lærlinge får bonus, er SMVdanmark sådan set helt enig i. Vi kan bare se, at konstruktionen ikke virker: Der kommer ikke flere praktikpladser af, at store virksomheder indbetaler millioner til AUB-ordningen, hvis ikke de virksomheder, der tager uddannelsesansvaret, kan mærke bonusserne på økonomien. Gulerødderne er med andre ord alt for små," siger Heike Hoffmann.

Skal flere virksomheder, herunder også de små og mellemstore virksomheder, tage flere lærlinge, mener hun, at der skal andre forslag på bordet.

SMVdanmark foreslår derfor dels en startbonus, når uddannelsesaftalen indgås, så der er en økonomisk belønning til virksomheden i perioden med startomkostninger, dækning til 100 procent af alle udgifter under skoleophold – løn, transport og alle andre udgifter - samt mærkbare økonomiske bonusser, der ikke udbetales 12-18 måneder efter, at lærlingen er begyndt i virksomheden.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik