Teknovation Logo
robot

 
  • Værkstedschef Malene Kirstine Holst, DTU Diplom fik æren af at erklære Prototypelaboratoriet hos DTU i Ballerup for åbent.

15. oktober 2019, kl. 07:16 

DTU Diplom åbner stort prototypeværksted

DTU Diplom i Ballerup har netop indviet dét, skolen betegner som et kæmpe State-Of-The-Art eksperimentarium, værksted og legeplads til produktudvikling og prototypefremstilling med 24/7-adgang for de studerende.


Med det nye prototypeværksted får studerende ved DTU Diplom i Ballerup tilgang til et stort antal maskiner af forskellig funktionalitet i nye lokaler, det samlet byder på et gulvareal på 600 kvadratmeter.   

På 3D-printsiden er der installeret næste 30 maskiner, og det af fabrikaterne Ultimaker, Mark forged Onyx One og Carbon-fiber, samt Stratasys Fortus og Uprint.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Herudover er der også stort antal andre værkstedsmaskiner som en sprøjtestøbemaskine, kværn til plast, en sænkgnister, to fræsemaskiner, en drejebænk, 3D optisk skanner, lasercutters, en laserskærer og en kantbukker med mere.

Til at åbne faciliteterne, der vil blive brugt både i forbindelse med kurser og som udviklingsværksted, når diplomingeniørstuderende udvikler prototyper til virksomheder i deres afsluttende projekter, var direktør for Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen, inviteret:

”Vi skal bruge additive manufacturing, hvor en genstand produceres lag for lag i tre dimensioner, til at skræddersy løsninger til vores kunder. Hurtigere, billigere, med mindre brug af materialer og tættere på kunden. Her er prototyping vejen frem. Det er ikke bare en produktionsmetode, det skal helt ind i forretningsstrategien,” understregede han i sin åbningstale.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik