Teknovation Logo
robot

 
  • "Vi er blevet meget mere fleksible, og vi får meget bedre produkter ud af det," fortæller Karen Eriksen om forsøget med at introducere 3D-print og -skanning i støberiet.

19. juni 2019, kl. 07:29 

Støberisucces med 3D-print

O. Storm Sørensen Broncestøberi har succes med 3D-plastprint af modeller til specielle produkter, der hurtigt og fleksibelt kan laves støbeforme ud fra, fremhæver virksomheden, ifølge MADE.


Med et demonstartionsprojekt i regi af Manufacturing Academy of Denmark, MADE, er det lykkedes O. Storm Sørensen Broncestøberi at blive mere fleksible og bedre produkter efter investeringen i en Ultimaker FDM Printer og en 3D-skanner.

Ifølge medejer Karen Eriksen, så har investeringen og en succesfuld implementering gjort, at leveringstiden på specielle produkter er reduceret fra tre til fire uger uger til tre til fire dage. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Vi oplever også, at kunderne hurtigere siger ja til at få lavet nye produkter, netop fordi leveringstiden er så kort, og fordi vi er fleksible og kan lave modeller i lige nøjagtig den størrelse, kunderne gerne vil have," udtaler hun, ifølge MADE.

Forløbet er sket sammen med Teknologisk Instituts Center for Industriel 3D-print i Aarhus, og på forhånd var det håbet at gennem den ny teknologi gøre processen med at tilpasse modeller både bedre og hurtigere. Det selvom virksomheden ikke havde nogen erfaring med 3D-print forinden og heller ikke før havde samarbejdet med et GTS-institut som Teknologisk Institut.

"Vi havde først en dialog med Karen om, hvad hendes og virksomhedens behov var. Sammen med Karen fandt vi så ud af, at det, hun havde brug for, var en FDM-printer, der printer i plast, og så en 3D-skanner til at skanne emnerne," siger Kristian Rand Henriksen, konsulent hos Teknologisk Institut, og tilføjer, at der også blev lagt vægt på, at både 3D-printeren og 3D-skanneren kom med software, der var brugervenligt og lige til at gå til."

Med 3D-skanneren skanner virksomehden nu et emne eller en figur, eksempelvis en rose eller hjerte, hvorefter det med software er muligt at gøre figuren mindre, større eller justere andre parametre. Herefter kan der 3D-printes en plastudgave af den tilpassede model, klar til at lave en støbeform ud fra.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik