Teknovation Logo
robot

 
  • Det skal være nemmere for elever at søge praktik, mener man i Industriens Uddannelser.

7. juni 2019, kl. 16:06 

Oprydning i praktikpladsgodkendelser

Industriens Uddannelser har i år indledt en oprydningsindsats, hvor man i de seneste måneder har kontaktet mere end 1.000 virksomheder, som ikke benytter deres praktikpladsgodkendelser. Målet er at gøre det nemmere for elever at søge praktik.


Hvert år gennemfører Industriens Uddannelser en indsats, som skal styrke og fremme praktikpladser.

I starten af maj afsluttedes det første af indsatsens tre spor, nemlig et omfattende oprydningsarbejde i de eksisterende praktikpladsgodkendelser, oplyser Industriens Uddannelser. 

Industriens Uddannelser har i år har kontaktet 1.048 virksomheder og spurgt, om de ønsker, at deres godkendelser fortsat skal være aktive. 436 virksomheder ønskede, at deres godkendelser skulle forblive aktive, hvilket svarer til 695 pladser.

Mange af de virksomheder, der er blevet kontaktet, har samtidig benyttet chancen for at stille spørgsmål om at have en elev ansat, for eksempel hvordan de kan få hjælp med at afdække virksomhedens behov, og hvilket ansvar der følger med, når man ansætter en elev.

Ud over oprydningen består praktikpladsindsatsen af yderligere spor. Dels begreberne starthjælp til nye praktikvirksomheder samt hjælp og vejledning til virksomheder, som ikke bruger deres godkendelse.

Virksomheder, der er blevet godkendt som praktikvirksomheder inden for de seneste tre til 12 måneder men endnu ikke har ansat en elev, vil også blive hjulpet i gang. Industriens Uddannelser sørger for, at data om de nyligt godkendte virksomheder sendes til de lokale uddannelsesudvalg samt til praktikpladskonsulenter på erhvervsskolerne, så der kan findes et godt match mellem virksomheder og elever.

Tredje spor i den praktikpladsfremmende indsats bygger videre på oprydningsarbejdet fra første spor. Industriens Uddannelser arbejder på at kontakte de virksomheder, som har ønsket at beholde deres godkendelse i løbet af efteråret 2019. Dialogen vil give virksomhederne mulighed for at få svar på spørgsmål i forbindelse med at ansætte nye elever.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik