Teknovation Logo
robot

 
  • Med det innovative design, udviklet af GE Research-forskerne Dan Erno og Bill Gerstler, splittes og sammenflettes fluidstrømme gentagne gange, mens den anden væske bevæger sig gennem en lignende struktur i den modsatte retning. Disse sammenflettede strømme hjælper med at opnå overlegen performance, konstateres det.

24. maj 2019, kl. 07:17 

3D-metalprinter revolutionerende varmeveksler

GE annoncerer at virksomheden er på vej med en revolutionerende varmeveksler med ekstreme egenskaber fremstillet med 3D-metalprint.


Amerikanske GE Research er igang med at udvikle en varmeveksler, der skal kunne modstå temperaturer, som overstiger 889 graders varme og tryk højere end 3.600 psi.

Fremstillingen af komponenten er muliggjort gennem brug af 3D-metalprint og kan resultere i renere, mere effektiv elproduktion i eksisterende og næste generation kraftværksplatforme samt i luftfartssysteme, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Forskerne mener, at den konkret vil kunne levere en 4 procent forbedring i termisk effektivitet for dét, de betegner som 'Supercritical CO2 Power Cycles' samtidig med at effektforbruget og emissioner reduceres.

Så i en verden, hvor en ekstra megawatt og en tiendedel procentpoint højere effektivitet i elproduktionen kan svare til besparelser på millioner af dollars, er værdien af enheden åbenbar, konstateres det.

Nu skal designes gøres klar til industriel brug gennem et projekt med anvendelse af et nyudviklet højtemperaturmetallegering til AM-fremstilling med mere, konstaters det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik