Teknovation Logo
robot

 
  • Gerrit Nawracala fra Messe Düsseldorf (t.v.) var torsdag i København her sammen med messen repræsentant i Danmark, Jesper Uldall fra Intermess ApS.

8. februar 2019, kl. 07:01 

Megatrends vil drive væksten for GMTN-messerne

AM, letvægtskøretøjer, Industri 4.0 og ecoMetals er megatrends, der i de kommende år vil drive væksten inden for metalindustrien. Det fremhævede Gerrit Nawracala fra Messe Düsseldorf, der arrangerer årets GIFA, METEC, THERMPROCESS og NEWCAST-messer, GNTM, i juni, under et besøg i København.


Torsdag var Deputy Director Metals and Flow Technology ved Messe Düsseldorf, Gerrit Nawracala, på besøg i København hos messearrangørens repræsentant i Danmark Interpress ApS ved Jesper Uldall, der også repræsenterer Færøerne, Grønland, og Island.

Her præsenterede han de kommende nyheder og trends, der med stor sandsynlighed vil kendetegne GMTN-teknologiemesserne GIFA, METEC, THERMPROCESS og NEWCAST 2019 (for ikke at tale om støberi og relaterede brancher i det hele taget), der samtidig løber af stablen i Messe Düsseldorf-hallerne i Tyskland fra den 25. til 29. juni over for Teknovation.

Det store arrangement, der med omkring 2.000 udstillere i 14 haller forventes at tiltrække næsten 80.000 fagfolk fra hele verden, går grundlæggende i dybden med fagemnerne støberiprodukter, støberiteknologi, metallurgi- og termoprocesteknik.

I år er en af de større nyheder, at området for smede emner rykker fra NEWCAST- til METEC-messen. Endvidere fremhæves tilkomsten af en særudstilling om Additive Manufacturing med en række maskinleverandørere på plads, der vil fylde omkring halvdelen af hal 13 (GIFA-messen), hvor der også vil være en særudstilling om "teknologi i støbeskeen", samt GIFA-træf og GIFA-forum. Med standområdet ecoMetals 2019 vil arrangørene desuden fremhæve fremtrædende nyheder inden for områderne energi- og ressourceeffektivitet.

De besøgende vil således ud over udstillingerne få tilgang til et førsteklasses eventprogram med seminarer, internationale kongresser og foredrag, fremhæver Gerrit Nawracala, der ikke mindst tror på, at messen kva dets høje faglige niveau vil kunne tangere den seneste messes besøgstal i 2015 på 78.000.

Begivenheden, der startede med GIFA-messen (GIFA står for Gießerei-Fachmesse) i 1947, fungerer som et salgsvindue for brancen og dækker stort set hele markedet både på tilbuds- og efterspørgselssiden. Det er såvel de globale aktører som andre markedsførerende producenter der viser aktuelle tiltag for at imødekomme megatrends, behov for innovation og state-of-the-art-teknologi messehaller, understreger Gerrit Nawracala.

"Et godt eksempel i år på, at der sker væsentlige forandringer i branchen i øjeblikket, er Disa Industries, der i år har valgt at skifte standen i hallen i Moulding, Pattern & Core Making-området på GIFA-messen ud med en stand i hal 11 i Die Casting & Pheriperal Equepment-området," siger Gerrit Nawracala, og fortsætter:

"På baggrund af det aktuelle branchemiljø og fremkomsten af så relevante emner som Additive Manufacturing, Industri 4.0, ecoMetals, samt udsigten til et boost inden for produktionen af letvægtskøretøjer, mener jeg, at vi kan se frem til et banebrydende GMTN-event i år."

"For de danske virksomheder med relation til branchen, der i høj grad er i forfront teknologisk, vil det ikke mindst være interessant at udveksle ideer og skabe kontakter med andre fronrunners med henblik på yderligere at manifestere sig i toppen af markedet," understreger Gerrit Nawracala.

Blandt de udstillere med væsentlig tilknytning til Danmark er i år på GIFA-messen Norican Group ApS (med producentbrands som Disa Industries, Italpresse Gauss, StrikoEwstofen og Wheelabrator), Støtek A/S og W. Olsen & Søn A/S, og på THERMPROCESS-messen deltager Staring Maskinfabrik A/S.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik