Teknovation Logo
robot

 
  • AM-teknologierne antages at spille en stor rolle i Industri 4.0, og analytikere forudsiger, at markedet vil omsætter for 150 milliarder kroner frem til 2020, og det vil vokse til 250 milliarder i 2025. En række af de lande, vi sammenligner os med i Norden, lægger i dag mere vægt på produktion og industrier inden for de områder, der har størst udbytte af industriel 3D-print, lyder det fra EOS' nordiske salgschef Christer Bengtsson.

7. februar 2019, kl. 15:21 

EOS: Norden er bagefter i AM-kapløbet

De nordiske lande falder bagud resten af verden i Industrie 4.0-kapløbet med henblik på én, for begrebet central produktionsform, nemlig Additive Manufacturing (AM), mener den nordiske afdeling fra producenten af industrielle 3D-printere, EOS.


Teknologierne bag industriel 3D-print/Additive Manufacturing (AM) har gennemgået en større udvikling de seneste år, og i dag kan virksomheder producere alt fra særlige mascarapåføringspinde til lette flykomponenter med en præcision, funktionalitet og ledtid, som traditionelle produktionsmetoder ofte ikke kan matche, fremhæver EOS.

På trods af dette er de nordiske lande stadig langt bag resten af verden ikke mindst USA, når det kommer til at investere i og omfavne AM-teknologi, der er på vej til at blive en væsentlig del af fremtidens produktion inden for Industri 4.0, lyder det nu fra den nordiske afdeling af den tyske producent af industrielle 3D-plast- og metalprintere.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Da vi konkurrerer på et globalt marked, risikerer de nordiske virksomheder både at miste markedsandele såvel som jobmuligheder, hvis de forbliver bagud i kapløbet. Men samtidigt kan du vinde markedsandele, hvis du bliver en frontrunner," siger Regional Manager Nordic & Balticum hos EOS, Christer Bengtsson, og fortsætter:
 
"De nordiske lande står i spidsen for teknologiske innovationer og digitale løsninger, men de har endnu ikke indset den store værdi af industriel 3D-prnt som et middel til konkurrence og skabelse af innovation. Store økonomier som Tyskland, USA, Japan og Kina er i kapacitet allerede flere skridt foran, hvilket betyder, at du skal handle nu, medmindre du vil tabe løbet."

Ifølge Christer Bengtsson er årsagerne til, at andre lande er nået langt inden for området, blandt andet, at der her investeres i startups og leverandører inden for industrielle 3D-print. Og lande som USA og Tyskland har simpelthen bedre forudsætninger, når det kommer til akademividen og forskning på feltet.
   
"Jeg tror, ​​at de nordiske lande begynder at deltage i løbet, og der er konkrete initiativer, der sigter mod at hjælpe os med at indhente det tabte. Investeringer sker, men vi kan blive meget bedre i samarbejde med akademier, institutter og industrien," siger regionschefen, og tilføjer: 

"Løbet begynder nu, og der er store muligheder for at blive førende inden for bestemte områder. Nøglen er at fokusere på de dele af processen, der er afgørende, og gå sammen med de stærke aktører, der allerede findes i regionen.

.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik