Teknovation Logo
robot

 
  • Efter at samarbejdet mellem Migatronic, NG Metal og Lvivs Tekniske Skole kom i stand, har NG Metals fabrik i Ukraine ansat to nyuddannede svejsere fra skolen. NG Metal oplever nu at kunne skaffe svejsere, der er rigtig dygtige til deres håndværk.

8. januar 2019, kl. 07:14 

Støtte til fremtidens svejsere

Migatronic og NG Metal har, ud over at donere adskillige moderne Migatronic-svejsemaskiner til Lviv Tekniske Skole i Ukraine, hjulpet lærerne med tekniske tegninger og sponsoreret køb af et ventilationsanlæg.


Migatronic er med i front, når det drejer sig om svejseteknologi, og altid på jagt efter metoder til at optimere og forme svejseindustrien rundt om i verden. Migatronic og NG Metal støtter i fællesskab uddannelsen af Ukraines næste generation af svejsespecialister.

NG Metal har imere end ti år været en førende underleverandør af komplekse metaldele til forskellige brancher. Virksomheden udvikler og fremstiller bådekomplette løsningertil produktionsprocesser og delkomponenter til logistik- og produktionslinjer. NG Metal har hovedsæde og fabrik i Ballinglidt uden for Skive og desuden en fabrik i Lviv i Ukraine. Virksomheden har knap 250 ansatte.

NG Metalssvejsespecialister bruger næsten udelukkende Migatronic-svejsemaskiner i produktionen – både i Danmark og Ukraine. Men i Ukraine er NG Metal udfordret af de dårlige uddannelsesfaciliteter på landets erhvervsskoler. Derfor har NG Metal sammen med Migatronic taget sagen i egen hånd, og har startet et samarbejde med LvivTekniske Skole,som er en af byens største erhvervsskoler.

"Vi udvikler nogle af de mest avanceredeog intelligentesvejseløsninger i verden, og vi føler os forpligtet til at dele vores teknologi og specialviden med fremtidens svejsere.Da vi hørte om de udfordringer, som NG Metal står overfor i Ukraine,så vi det som en god anledning til at hjælpe," siger Migatronic-sælger Christian Holm.

Indtil videre har Migatronic og NG Metal doneret adskillige Migatronic-svejsemaskiner til Lviv Tekniske Skole. Derudover har de hjulpet lærerne med tekniske tegninger og sponsoreretkøb af et ventilationsanlæg, som er ved at blive installeret på skolen.

Utidssvarende udstyr på Ukraines erhvervsskolerer et kæmpe problem for landetssvejseindustri. Især har internationale virksomheder med moderne produktionslinjer, som eksempelvis NG Metal, svært ved at rekruttere dygtige medarbejdere, og der er hård konkurrence imellem virksomhederne om at tiltrække kvalificerede ansøgere:

"Vi arbejder med laserskæring, robotsvejsning og –bukning; det betegnes som meget komplicerede processer,der kræver et vist niveau af faglig kompetence inden for svejsning. De nyuddannede svejsere, som vi rekrut¬terede i Ukraine, kendte ikke til processerne, fordi der ganske enkelt ikke erfaciliteter til at undervise i moderne svejsemetoder," forklarer driftschef Bjarne Torben Madsen, NG Metal.

Derfor kontaktede NG Metal og Migatronic kommunen i Lviv med henblik på et samarbejde om støtte til udvikling afsvejsetalenter:

"Vi løste vores rekrutteringsproblemer på en lidt utraditionel mådeog begyndte at samarbejde med de lokale myndigheder. De var megetivrige, fordi de også har en interesse iat forbedre deres uddan¬nel¬sesfaciliteter og -standarder. Det var en fantastisk chance for alle involverede," siger Bjarne Torben Madsen.

Undervisning i svejsehåndværket med Migatronics svejsemaskiner har hævet niveauet på LvivsTekniske Skole. Ifølge Bjarne Torben Madsen oplever NG Metals fabrik i Lviv allerede, at eleverne er blevet mere fortrolige medmodernesvejseudstyr, og det tilskriver han deres bekendtskab med Migatronic-svejsemaskiner:

"Vi kan allerede mærke forskel. Siden vi startede samarbejdet, har vi ansat ti nyuddannede svejsere fra skolen. For os er det tydeligt, at det har været en fordel for dem at arbejde med Migatronicssvejsemaskiner,der er nogle de bedste og mest avancerede i branchen.På grund af de forbedrede undervisnings¬faciliteter kan vi nu skaffe svejsere, der er rigtig dygtige til manuel svejsning,og som også kan betjenesvejserobotter og andre intelligentesvejseløsninger. Eleverne har stadig brug for undervisning, men vi sparer en masse tid og ressourcer, fordi de ved, hvordan de skal betjene detmoderneudstyr. Uddannelsen er blevet opgraderet,og eleverne er nu bedre forberedt til en fremtid i en international og modernesvejsevirksomhed, som for eksempel NG Metal," fastslår Bjarne Torben Madsen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik