Teknovation Logo
robot

 
  • AM har i de senere år været et indsatsområde i Cecimo, som nu har etableret en komité af europæiske fabrikanter på området, som tiltrækker sig EU-systemets interesse.

10. december 2018, kl. 09:59 

Cecimo får EU tættere på AM

Den europæiske fabrikantforening for værktøjsmaskiner, Cecimo, der har sine aner tilbage til Kul- & Stålunionen, og således fortsat har tæt kontakt til EU-kommissionen, oplever stor politisk interesse for den særlige komité af medlemmer inden for Additive Manufacturing, AM.


Komiteen for europæiske fabrikanter af AM-teknologi, også kaldet 3D-print, der er organiseret under Cecimo i Bruxelles, har påkaldt sig stor opmærksomhed siden sin stiftelse i starten af december fra EU-systemet, meddeler Cecimo.

EU-kommissionen er blandt andet meget interesseret i at få inputs til, hvordan kommissionen kan bringe EU ind som førende på AM-teknologi, og dermed indarbejde AM-fabrikanternes behov i deres fremadrettede teknologistøtteprogrammer, anfører Cecimo.

Arbejdet foregår dels ved Cecimos sekretariat samt i den nedsatte AM-komités styregruppe, der tæller flere fabrikanter på AM-feltet. Ambitionen er at være en paraply for hele området over for EU-systemet, som Cecimo i forvejen er det inden for CNC-værktøjsmaskiner, understreges det.

"Fremtiden for europæisk industri omfatter industrialiseringen af innovative teknologier som netop AM," siger formanden for AM-komiteen Stewet Lange, der er direktør på området i Renishaw Plc.

"Med skabelsen af en AM-komite under Cecimo tillader vi alle AM-relaterede fabrikanter at få en stemme over for EU-apparatet, såvel som over for medlemsstaterne i EU, og dermed at blive hørt med én tydelig stemme i EU-spørgsmål, der har indflydelse på den videre udvikling, innovation og vækst," fastslår Stewart Lee.

Foreløbig er der indsamlet en gruppe på mere end 350 AM-relaterede, der omfatter fabrikanter i alle 15 lande i Cecimo, hvor også Danmark er med.

Øverste direktør i Cecimo, Filip Geerts glæder sig over initiativet, og ikke mindst EU-systemets modtagelse af det seneste Cecimo-tiltag, som han vurderer vil sikre god sammenhæng mellem den ønskede udvikling med teknologimidlerne i diverse forsknings- og udviklingsprogrammer under EU og så det reelle behov.

"Det er mere påkrævet end nogensinde før, at garantere en ekspertdrevet dialog med EU´s politikere og embedsmænd M/K, så der udvikles en miljømæssig korrekt og og fremtidsdrevet udvikling omkring AM-området," siger Filip Gerts.

I første omgang har AM-komiteen forpligtet sig til at give et indspark til EU-systemet om vitalisering af en egentlig industrialisering af AM-teknologier, og herunder opbygning af standarder og AM-relaterede statistikker med videre.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik