Teknovation Logo
robot

 
  • SSAB og Tibnor forventer en synergieffekt på 36 millioner kroner, som skal realiseres over en tre-årig periode, samtidig som platformen for SSAB's nordiske stålforretning styrkes, og effektiviteten af arbejdskapitalen øges. Overtagelsen vil koste 450 millioner. Med købet forventes en positiv indtjening og cashflow umiddelbart efter handlens afslutning.

9. november 2018, kl. 08:18 

Saniståls stålforretning solgt til Tibnor

Datterselskabet til svenske SSAB, Tibnor, har indgået aftale om at købe stålforretningen ud af Sanistål A/S, en af Danmarks største stålgrossister, og herunder de tilhørende 130 fuldtidsansatte. Dermed overføres ståldistributionslageret i Taulov og tre andre salgskontorer i Danmark samt et salgskontor i Letland til Tibnor.


Med henblik på at styrke den nordiske hjemmemarkedsposition har svenske SSAB indgået aftale om at købe stålforretningen ud af det danske selskab Sanistål A/S, der kan betegnes som Danmarks næststørste stålgrossist.

Stålforretningen, der investeres i, havde under 2017 en omsætning på cirka 1,3 milliarder kroner, og købet sker under forbehold for godkendelse af de danske konkurrencemyndigheder og forventes, ifølge parterne, at blive afsluttet tidligt i andet kvartal 2019.

“Købet af Saniståls stålforretning vil fuldende Tibnors nordiske tilstedeværelse ved en styrkelse af vores position i Danmark hvor vi er mindre synlige. Tibnors og Saniståls produktprogram komplementerer hinanden og vi ser dermed et betydeligt potentiale for synergier,” udtaler CEO i Tibnor-koncernen, Mikael Nyquist.

Han betegner det videre som en hjørnesten i SSAB's strategi at have en ledende position i det nordiske hjemmemarked. Her spiller leverandøren af stål og metaller, Tibnor, en vigtig rolle i at sikre denne position.

Konkret medfører transaktionen at Saniståls moderne ståldistributionslager på 42.000 kvadratmeter i Taulov, og tre andre salgskontorer i Danmark ligesom et salgskontor i Letland, overføres til Tibnor. I forbindelse med handlen vil omkring 130 fuldtidsbeskæftigede ligeledes blive overført til Tibnor.

På det nordiske stålmarked sidder stålgrossister på mere end halvdelen af det totale stålmarked, fremhæver virksomheden, og købet vil væsentlig styrke Tibnors position i Danmark. For SSAB, vil ståldistributionskanalen være en attraktiv kanal til at øge salget og være et effektivt skjold mod de konjunkturudsving der præger branchen, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik