Teknovation Logo
robot

 
  • Den seneste reparationsmaling Teknoblade Repair 9000 er kun ét eksempel på de innovative overfladebehandlingsløsninger, som malingsproducenten Teknos viste på WindEnergy 2018 Hamburg (Foto: Teknos/Jochen Krings)

7. november 2018, kl. 14:10 

Teknos-succes på WindEnergy 2019

Malingsproducenten Teknos udstillede for første gang sine løsninger til overfladebehandling af vindmølletårne, rotorblade og komponenter på WindEnergy 2018 i Hamburg, og havde en positiv oplevelse.


35.000 professionelle besøgende fra 100 lande, fuldt bookede messehaller og mange forretningsaftaler: WindEnergy Hamburg var præget af den verdensomspændende eufori i onshore- og offshore-vindindustrien.

”Vi har fået mange nye kontakter på messen og truffet konkrete aftaler om test af overfladebehandling”, fortæller markedschef for Teknos i Danmark, Henrik Hansen, og han fortsætter: 

”Nedbringelsen af VOC-udledning, procestider og omkostninger er et vigtigt tema i branchen i øjeblikket. Det var også vores fokus på messen, og vores besøgendes reaktion var positiv. Der var især stor interesse for vores reparationsmaling Teknoblade Repair 9000, der tredobler produktiviteten ved reparation af rotorblade. Netop den type løsninger hjælper med at fremme vindenergien.”

Med Teknoblade Repair 9000 har Teknos på messeni Hamburg præsenteret en løsning, der egner sig både som forebyggende kantbeskyttelse og til reparation af rotorblade. Den elastomerbaserede maling med 100% tørstofindhold gør det muligt at opnå et beskyttende lag på op til 5 millimeter med en enkelt påføring. Den kan påføres ved temperaturer på mellem -20 og70 grader Celsius, tørrer meget hurtigt og danner et stærkt, elastisk beskyttelseslag, der absorberer meget energi ved kollision med objekter. Kollisionsmodstanden udgør ifølge DNVGL-RP-0171 10 timer ved en hastighed på 130 m/s, hvilket er betydeligt mere end traditionelle systemopbygninger på rotorblade. En enkelt påføring (i stedet for de sædvanlige tre), et betydeligt større temperaturudsving ved påføringen og den høje kollisionsmodstand gør Teknoblade Repair 9000 til en meget tidsbesparende, permanent løsning til kantbeskyttelse.

Teknos præsenterede også en avanceret overfladebehandlingsløsning til vindmølletårne i Hamburg. Med 2-komponent polyuretanmalingen Teknodur Combi 3560 ligger nøglen ligeledes i reduktionen af antallet af påføringer. Grundet det meget store tørstofindhold og korrosionshæmmende pigmenter er det nok med et enkelt lag direkte på metallet (DTM) for at opnå en korrosionsbeskyttelse i klasse C3-H. Højere beskyttelsesklasser kan dog opnås med to lag, og den højeste beskyttelsesklasse NORSOK M-501 med kun tre lag. Yderligere fordele er nedbringelsen af VOC-udledningen og en kort tørretid ved stuetemperatur.

Samlet kan man reducere omkostningerne til overfladebehandling af vindmølletårne med 30 til 40 procent med Teknodur Combi 3560.

”På messen kunne vi vise, at der også findes permanente, tidsbesparende løsninger til de store udfordringer i forbindelse med overfladebehandling af vindenergianlæg”, siger Henrik Hansen.

”Det har overbevist mange besøgende. Vindenergi står for bæredygtighed. Derfor er det så meget vigtigere, netop at have bæredygtige løsninger her. Vi er glade for, at Teknos kan yde et bidrag hertil.”


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media