Teknovation Logo
robot

 
  • Til Dentsply Sironas produktion af tandimplantater har ingeniør- og udviklingsvirksomheden DIS aktuelt udviklet et visionsystem og tilhørende software.

1. oktober 2018, kl. 14:06 

DIS automatiserer tandimplantat-produktion

Hos Dentsply Sirona, der blandt andet producerer instrumenter og tandimplantater til tandlæger, er innovative løsninger, der giver mulighed for at levere en bedre, mere sikker og hurtigere tandpleje, altid i fokus.


I produktionsprocessen, hvor Dentsply Sirona med laser sammensvejser små komponenter, blev der anvendt et gammelt system, der skulle videreudvikles og automatiseres, så det fremover er muligt at registrere og justere positionen, hvor der skal svejses.

I udviklingen af visionsystemet manglede Dentsply Sirona de nødvendige kompetencer inden for programmering i computervision-softwaren Halcon, og efter anbefaling kontaktede de DIS, som efterfølgende var ansvarlige for at udvikle en vision-applikation, der interfacer med kundens system. DIS var yderligere ansvarlig for udarbejdelse af nødvendig dokumentation.

Inden vision-applikationen blev implementeret var Dentsply Sirona nødsaget til manuelt at finde svejsepunktet ud fra Livefeed fra et kamera, inden sammensvejsningen kunne begynde.

Softwaren, DIS har udviklet, letter processen ved at lade et visionsystem udregne offsettet automatisk. Det vil sige, at input til visionsystemet er billeder, hvorfra visionsystemet automatisk finder svejsepunktet og derfra sender et (X/Y)-offsetkoordinat videre til svejseprogrammet, der derved automatisk sammensvejser komponenterne i det korrekte svejsepunkt.

"Vi havde brug for en skræddersyet løsning til et eksisterende setup. Hovedudfordringen i projektet var, at vi havde to forskellige systemer med forskellige kameraer i, der skulle tale sammen. Det, at optimere vision-algoritmen, har været en tidskrævende proces, vi ikke bare kunne købe fra hylden. At have DIS med i denne proces gjorde, at vi ikke skulle bekymre os om opgaven, men kunne fokusere på nogle af de andre projekter, vi har liggende," siger Per Nilsson, Head of Engineering Atlantis, fra Dentsply Sirona.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik