Teknovation Logo
robot

 
  • Blaaholm er med i flere løsninger til Vestas-tårnfabrikken I Pueblo, og tager også løbende del i optimeringerne, i et gensidigt godt samarbejde, fremhæver parterne.

18. september 2018, kl. 11:54 

Optimering af Vestas Towers i Pueblo

Et gensidigt godt samarbejde mellem Blaaholm og Vestas udløser aktuelt ordrer til Esbjerg-virksomheden fra Vestas Towers i nordamerikanske Pueblo.


Vestas´ Senior Specialist var i sommers Lars Christiansen landet hos Blaaholm i Esbjerg fra USA, hvor han er i gang med fremtidige automatiseringsprojekter på Vestas Towers-fabrikken i Pueblo, Colorado.

Som Senior Specialist i tårnproduktion, og mange års erfaring i branchen, arbejder han på en 5 års-teknologiplan på Vestas Towers i Pueblo og er ansvarlig for at der anvendes, testes og implementeres ny teknologi i tårnproduktionen. Målet er klart: Tårnproduktionen skal automatiseres og produktionen skal gøres kosteffektiv.

Tårnfabrikken I Pueblo er bygget for 10 år siden, og den teknologiske udvikling i produktionen har siden været lille, hvorfor produktionsanlægget er slidt og behovet for teknologisk opgradering er nødvendigt. Et af projekterne i Vestas teknologiplan var opgradering af eksisterende rullebukke i Vestas´ produktion.

”I samarbejde med Blaaholm har vi kørt et projekt med opgradering af 60 sæt rullebukke. De er blevet opgraderet med Direct Drive. Vores gamle løsning krævede meget vedligehold. Direct Drive-løsningen er enestående. Vi har ingen slør i drevet, og opnår meget stabil rotation og dermed en stabil svejseproces,” fortæller Lars Christiansen.

Reservedele og beskaffenheden af reservedelene er også et afgørende element i Vestas´ samarbejde med Blaaholm, da omkostninger til service og vedligehold skal kosteffektiviseres.

”Vi har valgt Blaaholms produktionsudstyr, fordi reservedelene er attraktive på prisen, og fordi reservedelene er nemme at udskifte. Vi sparer derfor på det løbende vedligehold, og vi opnår en langt højere grad af stabilitet i vores produktionsprocesser,” fortæller Lars Christiansen.

”Vi har leveret nye produkter til Vestas Towers, men vi har også reduceret deres omkostninger på sliddele. I projektet indgår 24 Flux Recovery-systemer, som Vestas har købt. Med implementering af Flux Recovery-systemerne reducerer de deres omkostninger på sliddele med over 90 procent,” forklarer Jesper A. Hansen, der Technical Sales Manager hos Blaaholm.

”Blaaholm er ikke låst i en serieproduktion. De kan til enhver tid lave kundetilpassede løsninger til os, fordi de lytter til vores behov og sætter sig grundigt ind i projektets scope. Jeg sætter også stor pris på at de er grundige i deres forarbejde, så for eksmepel opmålinger bliver grundigt gennemført før design og konstruktionsfase,” fortæller Lars Christiansen.

Han fortæller også gerne om de mange tekniske diskussioner han har med Blaaholms specialister i tårnproduktion. Her sidder de gerne samlet og diskuterer 3D-tegningerne over en kop kaffe:

”Vi har for eksempel haft gode tekniske og faglige diskussioner om Flux Recovery- og Flux Hopper-systemerne. Derfor arbejdes der hele tiden med optimeringer, konstruktionsændringer, samt nye løsninger for at produktionsoptimere. Det er et givtigt samarbejde vi har med Blaaholm, og vi kan udfordre hinanden qua deres faglige kompetence og indgående kendskab til branchen.” 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik