Teknovation Logo
robot

 
  • Omstillingsfonden er et vigtigt skridt mod et mere fleksibelt uddannelsessystem og læring hele livet, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.(Foto: Kim Vadskær)

19. juni 2018, kl. 07:42 

65 millioner til efteruddannelse

Som en del af trepartsaftalen giver regeringen med omstillingsfonden nu tusindvis af danskere mulighed for at tage gratis uddannelsesmoduler på akademi- eller diplomuddannelser.


Mindst 6.500 faglærte og ufaglærte ansatte får nu mulighed for gratis at videreuddanne sig og få et kvalifikationsløft.

Det sker i forbindelse med ”Trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse”, som regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i 2017. I forlængelse af aftalen opretter Uddannelses- og Forskningsministeriet nu en omstillingsfond og der afsættes 65 millioner kroner årligt – i 2018 dog 32,5 millioner, da ordningen startes 1. august.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Uddannelserne udbydes på erhvervsakademier, professionshøjskoler, universiteter og maskinmesterskoler over hele landet. Pengene dækker deltagerbetalingen på offentligt godkendte akademi- og diplomuddannelser.

"Min vision er, at vi skal kunne uddanne os hele livet. Vi har brug for en større vekselvirkning mellem uddannelse og erhvervsliv. Det gælder for studerende, der har taget en videregående uddannelse, men bestemt også for faglærte og ufaglærte. Med omstillingsfonden giver vi mange tusinde danskere nye muligheder for at blive klogere og tage et uddannelsesforløb i løbet af deres arbejdsliv. Og vi stiller den viden, der er på uddannelsesstederne til rådighed for flere mennesker. Omstillingsfonden er et godt skridt på vejen til et uddannelsessystem, vi kan vende tilbage til hele livet," siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

"Vi ved, at livslang læring er fundamentet for et fleksibelt arbejdsmarked. Særligt for de grupper på arbejdsmarkedet, der har trukket mindst på uddannelseskontoen, er det afgørende, at vi forbedrer mulighederne for, at man løbende gennem hele arbejdslivet kan få nye færdigheder og eventuelt skifte spor - muligheder der sikrer, at man har et arbejde. Vi ved, at økonomi er en barriere for efteruddannelse, også på videregående niveau, hvor deltagerbetalingen er forholdsvis høj. Med omstillingsfonden vil tusindvis af ufaglærte og faglærte derfor få markant bedre muligheder for efteruddannelse på videregående niveau," siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

"Det er vigtigt, at medarbejdere løbende holder deres kompetencer ajour og relevante. Det kan ske på flere måder, fx via læring på jobbet eller voksen- og efteruddannelse. Danmark ligger allerede internationalt i top, hvad angår voksen- og efteruddannelse, men der er grund til fortsat fokus. Med Omstillingsfonden får vi styrkede muligheder for løbende kompetenceudvikling. Det er positivt, for hvis virksomhederne ikke har adgang til medarbejdere med de rette kompetencer, så må de sige nej til nye ordrer og nye jobs. Jeg ser derfor frem til, at Omstillingsfonden fremadrettet understøtter medarbejdernes løbende efteruddannelse," siger uddannelses- og integrationschef i Dansk Arbejdsgiverforening, Jannik Bay.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik