Teknovation Logo
robot

 
  • 73 unge nyuddannede håndværkere fra 19 forskellige var tirsdag inviteret til den store ceremoni på Københavns Rådhus, hvor de får overrakt Haandværkerforeningens sølv- eller bronzemedalje.

16. maj 2018, kl. 07:00 

73 medaljemodtagere på rådhuset

Årets ceremoni på Københavns Rådhus, hvor denne gang 73 unge fik overrakt Haandværkerforeningens sølv- eller bronzemedalje, og samtidig blev ønsket tillykke af dronning Margrethe, var endnu en markering af de unges høje faglige kundskaber.


Hvert år i maj hylder Haandværkerforeningen den seneste generation af faglærte håndværkere. I år var det 73 unge nyuddannede håndværkere fra 19 forskellige fag, der inviteret til den store ceremoni på Københavns Rådhus, hvor de fik overrakt Haandværkerforeningens sølv- eller bronzemedalje, og samtidig blev ønsket tillykke af dronning Margrethe og Københavns overborgmester Frank Jensen med flere.

"Danmark har et kæmpe behov for dygtige håndværkere. Og her har vi en gruppe af unge, der ikke bare har taget den slagne vej. De har valgt en exceptionel vej, og det har de gjort exceptionelt godt – de har taget Danmarks fremtid i deres hænder. Det er dét vi fejrer i dag," sagde direktør Christoffer Susé, Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


De 73 medaljemodtagere er naturligvis kun en brøkdel af det samlede antal nyuddannede håndværkere i året der er gået. Men fordi de har afsluttet deres uddannelse som de bedste, er de rollemodeller for deres fag og deres uddannelse. Det kan give inspiration til andre unge og deres mødre, UU-vejledere, skolelærere og alle andre om, hvad en fremtid som håndværker kan bringe af muligheder:

"Alt for ofte glemmer vi at sætte pris på godt håndværk. Det gør vi noget ved her. Vi har her en gruppe af virkelig dygtige og talentfulde unge mennesker, der har vist hvad kombinationen af faglig stolthed, vedholdende flid og stræben efter det ypperste kan føre til. Med medaljen ønsker vi både at anerkende de unge for deres indsats og at motivere dem til at drive det endnu videre: At dygtiggøre sig yderligere. Sætte deres eget præg på deres fag. Nedsætte sig som selvstændige," påpeger Christoffer Susé.

Medaljefesten arrangeres i samarbejde med NEXT Uddannelse København og TEC, og traditionen med at uddele medaljer til de nyuddannede håndværkere går helt tilbage til 1867.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik