Teknovation Logo
robot

 
  • Technicon sender nu den 23-årige nordjyske maskiningeniørstuderende Jesper Mortensen på opgave i Mongoliet.

3. maj 2018, kl. 12:07 

Maskiningeniør-studerende til Ulan Bator

Til sommer skifter den unge maskiningeniørstuderende Jesper Mortensen adresse fra robotteknologivirksomheden Technicon i Hobro til et hospital i Mongoliets hovedstad Ulan Bator, hvor han skal medvirke til at forbedre kvaliteten af den mongolske sundhedssektor, der visse steder desværre lider af udstyr der ikke fungerer.


På mange hospitaler i udviklingslande er store mængder af doneret medicinsk udstyr, som ikke er funktionsdygtigt. Det kan skyldes defekter, manglende reservedele eller viden om, hvordan udstyret fungerer.

Jesper Mortensen tager denne sommer et par måneders pause fra sit arbejde hos Technicon og skal i stedet bringe defekt hospitalsudstyr tilbage til livet ved at hjælpe til med at reparere det. Desuden skal han oplære lokale i selv efterfølgendeat vedligeholde udstyret efter princippet hjælp til selvhjælp.

Bag initiativet står Engineering World Health, EWH, Aalborg Universitet, som er en frivillig humantær organisation, hvis formål er at udsende ingeniørstuderende til ressourcesvage udviklingslande. Det er en af EWH’s målsætninger at afhjælpe problemerne i sundhedssektoren.Jesper Mortensens arbejder til dagligt hos robotteknologivirksomheden Technicon. .

For at forbedre sine kompetencer og kundskaber kommer Jesper fra midten af juni på intensivt kursus i medicoteknisk instrumentering på DTU.

Derefter er det planen at han d. 2. juli ankommer til Mongoliets, hovedstad Ulan Bator, hvor han både får undervisning i sprog, kultur og 5 til 6 dage om ugen skal udføre hospitalsarbejde. I midten af august vender Jesper retur til Danmark.

Jesper Mortensen blev uddannet fra Frederikshavn Tekniske Gymnasium (HTX) i 2013. I 2017 blev Jesper Mortensen  B.Sc. i Maskin & Produktion fra AAU. For tiden har Jesper Mortensen orlov fra kandidatuddannelsen Elektromekanisk Systemdesign på AAU og arbejder for tiden med innovative projekter hos Technicon.

"Det er en enestående mulighed for at opnå erhvervserfaring og samtidig medvirke til at bidrage til en humanitær indsats i den tredje verden. Jeg ser frem til at rejse med Engineering World Health ud i verden og få chancen for at være med til at gøre en forskel i noget så vigtigt som sundhedsvæsenet," siger Jesper Mortensen.

 

Technicon støtter projektet og er med til at finansiere Jesper Mortensens ophold i Mongoliet. Om baggrunden for at Technicon går ind i sådan et projekt, siger CEO Casper Hansen, Technicon:

"I Technicon tror vi på at vækst, udvikling og teknologi er forbundet. Gennem robotteknologisk innovation arbejder vi konstant på at styrke vækstmulighederne og konkurrenceforholdene i mange danske fremstillingsvirksomheder. Jeg anser EWHs initiativ for et nobelt og ædelt formål, der ligger fuldkommen i tråd med de mål vi dagligt arbejder for her i vesten. Kan vi derfor bidrage til at forbedre vilkårene i udviklingslandene gør vi gerne det," siger Casper Hansen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik