Teknovation Logo
robot

 
  • Expanites hærdningsteknologi til rustfrit stål løser de udfordringer som MAN Diesel & Turbo i disse år står over for.

24. april 2018, kl. 14:18 

MAN Diesel & Turbo-udfordring løst

Dansk hærdningsteknologi til rustfrit stål løser nu udfordringer hos MAN Diesel & Turbo, hvor overgangen til billigere og mere miljøvenlige brændstoffer er afgørende for skibsindustriens fremtid.


MAN Diesel & Turbos seneste generation af gasmotorer spiller allerede en nøglerolle i sektorens omlægning fra olie til alternativ energi som brændsel.

I udviklingen af motoren har Expanite samarbejdet med MAN Diesel & Turbo om at løse indbygningen af deres gasindsprøjtningsventil i motoren. En vigtig del af løsningen kom således fra Expanite, i form af en hærdeteknologi, der gør rustfrit stål ekstremt slid- og korrosions-stærkt, oplyser Manager Per Brandt, MAN Diesel & Turbo: 

"Oprindeligt havde vi specificeret et kromlag i vores cylinder dæksel til montage af vores gasindsprøjtningsventil, men det kunne ikke altid holde tæt, da der var høje krav til kromkvaliteten. Vi forsøgte uden held med forskellige løsninger. Heldigvis var der så en, der havde hørt om Expanites overfladehærdning, og selv om rustfrit stål normalt er blødere end krom, viste det sig at være løsningen. En designændring kombineret med Expanites hærdeteknologi løste vores udfordring," fortæller Per Brandt.

I samarbejde med Expanite fandt man frem til en behandling, der gjorde overfladen til indbygning af ventilen immun over for ridser og korrosion. Løsningen bestod tests i service hvor systemet forblev helt tæt og så var løsningen tilmed nem og billig at implementere, fremhæver Per Brandt.

Expanite-teknologien bygger på en gas-baseret behandling af overfladen af rustfrit stål eller titanium, så korrosionsmodstanden styrkes og hårdheden mangedobles (for eksempel op til 1.200HV0.05 på rustfrit stål). Hermed elimineres slid og rivning, og emnernes levetid forlænges med op til faktor ti.

"Vi har fået en meget positiv start med Expanite, og i takt med at vores udstyr skal yde mere og mere og presses til det yderste, vil behovet for ekstra hærdning af vitale komponenter også stige," fastslår Per Brandt.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik