Teknovation Logo
robot

 
  • Dansk innovation inden for adhæsiver

13. april 2018, kl. 07:02 

Dansk innovation inden for adhæsiver

Danske RadiSurf ApS, der startede som et forskningsprojekt og i dag udgør en Startup-virksomhed omkring kommerciel lim-teknologi, tager udgangspunkt i en innovativ løsning, der kan forandre markedet for adhæsiver.


Det bare to år gamle spin-off-selskab fra Aarhus Universitet, RadiSurf, blander sig nu med de allerstørste industrielle spillere på lim- og primermarkedet.

RadiSurfs innovative lim-teknologi løser den store industrielle udfordring at sammenhæfte plast med inkompatible hårde materialer som metal, carbon og glas, så det holder selv under ekstreme betingelser. RadiSurf er også i stand til at modificere en lang række materialer så de egner sig til adhæsion med konventionelle lime.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Teknologien er baseret på en nanometer tynd, kemisk ren og miljøvenlig coating, og den er dermed ideel for brug i eksempelvis medico og fødevareindustrien såvel som andre industrielle anvendelser, inkluderende offshore, specialelektronik, automobilindustri, design med flere.

Drevet af RadiSurf-teknologiens kommercielle potentiale forlod CEO Mikkel Kongsfelt, der er Ph.D. i nanoscience, sit job på Aarhus Universitet for at forfølge muligheden for at udvikle og kommercialisere den innovative lim-teknologi. Det på trods af den finansielle risiko og usikkerhed der følger med det at drive et startup.

“Funding er altafgørende for R&D tunge startups”, forklarer Mikkel Kongsfelt, og fortsætter:

“Mange har gode forretningsideer eller løsninger men formår ikke at videreudvikle dem grundet manglede kapital.”

Hele seks bevillinger, inklusive den prestigefyldte InnoBooster fra Innovationsfonden og Europa
Kommissionens, Eurostars, har boostet udviklingen med at kommercialisere adhæsions-teknologien for dette Aarhus-startup.

RadiSurf skal med de seneste bevillinger færdigudvikle den innovative teknologi til industriel skala. Det involverer implementering af RadiSurfs teknologi i automatiserede processer og på længere sigt produktion af lim-teknologien i form af en færdig blanding klar til brug hos kunder.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik