Teknovation Logo
robot

 
  • Rumraketten Ariane 6 har passeret en vigtig milepæl, oplyser FORCE Technology, der har leveret ekspertviden og teknologi til raketdysen.

21. februar 2018, kl. 13:56 

Dansk ekspertviden i Ariane 6-løfteraket

Den første test af motoren til den kommende Ariane 6-løfteraket er forløbet godt, oplyser danske FORCE Technology, der har leveret ekspertviden og teknologi til raketdysen.


Den Europæiske Rumorganisation ESA er i færd med at udvikle en løfteraket, Ariane 6, som skal bruges til at sende satellitter ud i rummet. Det første flyvning vil foregå i slutningen af 2020.

Ariane 6’s hovedmotor Vulcain 2.1 er aktuelt blevet testet med succes. Derved har raketprojektet passeret en vigtig milepæl, oplyser FORCE Technology i deres aktuelle nyhedsbrev.

En essentiel del af raketmotoren er raketdysen, som FORCE Technology har leveret nøgleteknologi og ekspertviden til i samarbejde med førende europæiske rumfartsvirksomheder.

Under udviklingen af raketdysen har FORCE Technology bidraget med viden om additiv fremstilling og lasersvejseteknologi, bygget et fuldautomatisk produktionsanlæg samt udviklet specielle sensorer til brug ved svejsning og kvalitetskontrol.

Designet af raketdysen har resulteret i 90 procents reduktion i delkomponenter, en omkostningsbesparelse på 40 procent og 30 producent reduktion af produktionstiden.

Efter Vulcain 2.1-dysen har passeret denne vigtige milepæl, er FORCE Technologys eksperter parate til at fortsætte arbejdet med de kommende leverancer til Ariane 6's prestigefyldte udviklings- og opsendelsesprogrammer.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik