Teknovation Logo
robot

 
  • DI-direktør Karsten Dybvad peger på, at opsvinget flader ud, hvis ikke det lykkes at skaffe medarbejdere til virksomhederne.

21. februar 2018, kl. 06:39 

Opsvinget afhænger af tilgang

Danskernes privatforbrug sætter rekord, og der kommer 60.000 job de kommende to år. Men opsvinget er helt afhængigt af, at virksomhederne kan skaffe medarbejdere, siger DI’s administrerende direktør Karsten Dybvad på baggrund af en aktuel DI-prognose.


Uden flere medarbejdere dør Danmarks opsving ud, advarer administrerende direktør Karsten Dybvad i forlængelse af den aktuelle DI-prognose: "Nøgletal: Fortsat fremgang i dansk produktion", hvor der er regnet på udviklingen i år og næste år.

Der er udsigt til flere end 60.000 nye job de kommende to år, hvilket er en fantastisk udvikling, som betyder, at der er store jobmuligheder for danskerne og penge til at finansiere samfund og velfærd, siger Karsten Dybvad i nyhedsbrevet DI Business.

Dansk økonomi bæres blandt andet frem af, at danskerne igen er begyndt at bruge penge. Siden 2009 har danskerne ellers sparet op, men i 2018 og 2019 stiger privatforbruget med henholdsvis 2,5 procent og 2,4 procent, viser DI’s seneste prognose.

Således er der udsigt til den højeste vækst i privatforbruget i 12 år. Det betyder, at danskerne mærker, at når det går godt for virksomhederne, går det også godt for dem, fastslår Karsten Dybvad videre.

Når han så ikke udelukkende klapper af den kommende udvikling, skyldes det, at opsvinget i høj grad beror på, om virksomhederne kan skaffe de medarbejdere, der skal til for at fylde de mange nye arbejdspladser.

Uden flere medarbejdere har opsvinget en udløbsdato, advarer Karsten Dybvad.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik