Teknovation Logo
robot

 
  • ”Vi har nu i otte år været på en konstant svævebanetur nedad, når det kommer til arbejdsløsheden blandt vores medlemmer. Nu lægger vi an til en mavelanding. Det er selvfølgelig meget positivt, at medlemmer af Metal er eftertragtede, og nu har vi brug for langt flere smede og andre faglærte, der er fuldstændig uundværlige i den danske eksportindustri, hvis opsvinget skal fortsætte,” siger cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby.

16. februar 2018, kl. 10:56 

Yderligere fald i Metal-ledigheden

I januar tog arbejdsløsheden i Dansk Metal endnu et ryk nedad, og den landsdækkende ledighed er nu 2,4 procent. Sammenlignet med januar sidste år er der 0,4 procentpoint færre ledige medlemmer af Dansk Metals A-kasse.


Man skal helt tilbage til 2009, før arbejdsløsheden i Dansk Metals A-kasse sidst var på 2,4 procent. Kort tid senere ramte finanskrisen, og arbejdsløsheden steg voldsomt til over ti procent i juli 2010. Siden er arbejdsløsheden faldet støt, konstaterer cheføkonom Thomas Søby, Dansk Metal:

”Vi har nu i otte år været på en konstant svævebanetur nedad, når det kommer til arbejdsløsheden blandt vores medlemmer. Nu lægger vi an til en mavelanding. Det er selvfølgelig meget positivt, at medlemmer af Metal er eftertragtede, og nu har vi brug for langt flere smede og andre faglærte, der er fuldstændig uundværlige i den danske eksportindustri, hvis opsvinget skal fortsætte,” siger Thomas Søby.

I januar måned faldt arbejdsløsheden i 24 af Dansk Metals 32 afdelinger i forhold til januar år 2017. Faldet i bruttoledigheden er altså bredt funderet over hele landet. I otte lokalafdelinger er arbejdsløsheden nu under to procent. I Skanderborg-Odder er der 1,1 procent arbejdsløse.

”En meget vigtig faktor for at sikre flere faglærte er, at langt flere unge søger ind på erhvervsuddannelserne og får en læreplads. Det indgik vi en trepartsaftale om i 2016, og resultaterne af den begynder at vise sig. Men vi skal simpelthen blive bedre til at tiltrække unge mennesker til erhvervsuddannelserne. Det vil komme til at koste flere penge til erhvervsuddannelser, og derfor må jeg sige, at de seneste besparelser på erhvervsuddannelserne er helt på månen, siger Thomas Søby.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er det kun 19 af landets kommuner, der lever op til målsætningen om at 25 procent af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse.

De gode takter i dansk økonomi kan genfindes i nøgletallene for industrien, som på trods af svingninger har en positiv tendens. Danmarks Statistiks beskæftigelsesindikator for industrien faldt en smule i slutningen af 2016, men har siden været stigende. Dermed peger indikatoren på yderligere jobfremgang i industrien den kommende tid, fremhæver Metal-cheføkonomen.

Se hele analysen ”Dansk Metal har den laveste ledighed i ni år” ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik