Teknovation Logo
robot

 
  • Teknologisk Instituts eksisterende faciliteter i Aarhus bliver udbygget, så AM-LINE-centret kan sætte skub i 3D-print i metal i Danmark.

15. februar 2018, kl. 14:33 

Sund og sikker 3D-metalprint

NIRAS er med som arbejdsmiljøekspert på det ambitiøse innovationsprojekt, AM-LINE 4.0, der skal få flere af Danmarks små og mellemstore virksomheder i gang med at 3D-printe i metal. 


Med det mål at kortlægge de arbejdsmiljøfaktorer, der er forbundet med 3D-print i metal, så teknologien bliver udbredt på en bæredygtig måde, er NIRAS tilknytttet AM-LINE 4.0-projektet.

Innovationsfonden har sammen med blandt andet Teknologisk Institut, Grundfos og Danfoss investeret næsten 90 millioner kroner i et projekt, der enkelt sagt går ud på at bygge et demonstrationsanlæg. Anlægget er en vigtig brik i at blive klogere på 3D-print med metal, så virksomheder kan udnytte potentialet i teknologien uden negative påvirkninger af arbejdsmiljøet.

Der er mange arbejdsmiljøfaktorer, der mangler at blive kortlagt. Og det er her, NIRAS kommer ind i billedet på AM-LINE 4.0-projektet:

”Vi skal kortlægge hvilke risici, der knytter sig til 3D-print i metal og dermed bistå med at udbrede 3D-teknologien på en bæredygtig måde,” fortæller markedschef i NIRAS, Per Tybjerg Aldrich, der er projektleder på NIRAS’ del af opgaven og også er med i styregruppen for AM-LINE 4.0.

”Vi kigger både på processen med at indføre den slags print-produktion: hvad skal man som virksomhed være opmærksom på, når man stiller linjen op, altså selve printeren, og det, der er rundt om? Hvordan undgår man for eksempel at skulle bære tunge ting? Og så ser vi også på, hvad man skal tage højde for, når selve produktionen går i gang – det kunne være de metaller, man printer med, og om det for eksempel vil være bedst at udbygge med et ventilationsanlæg. Kort sagt ser vi på alle arbejdsmiljøforhold før, under og i forbindelse med 3D-print-produktion for at undgå problemer,” siger Per Tybjerg Aldrich.

Ud over de allerede nævnte, så er DTU, Adimant, Scada Minds, MADE og TWI også med i det fire-årige projekt.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik