Teknovation Logo
robot

 
  • Forsknings- og uddannelsesminister Søren Pind ventes inden sommerferien at finde frem til hvordan de 34,5 millioner kroner, der er bevilget på årets finanslov, skal anvendes blandt indstillingerne til ESS-Fyrtårnsprojekterne.

9. februar 2018, kl. 16:26 

Tid for fyrtårnsindstillinger

På Finansloven 2018 er der afsat 34,5 millioner kroner til såkaldte Fyrtårnsprojeter ved ESS - European Spallation Source. Midlerne kan søges inden for syv hovedområder af landets universiteter, og omfatter flere spændende materialeteknologiske områder.


Fem af de i alt syv områder, som skal tilgodeses ved den kommende ESS-fyrtårnsbevillinger er inden for det materialeteknologiske mens de sidste to områder omfatter Life Science.

Universiteterne opfordres til at indsende forslag på blandt andet områderne: Hårde materialer i 3D. Polymere og bløde materialer. Magnetisme og kvantematerialer. Funktionelle materialers atomare strukturer. Samt området analyse og metodeudvikling – dansk teoricenter.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Fristen for indsendelse er 5. april. De modtagne forslag til ét internationalt førende forskningsmiljø modtages af Styrelsen for Forskning & Uddannelse.

Styrelsen forelægger forslagene for Nationalt Udvalg for Forskningsinfrastruktur, NUFI, med henblik på rådgivning ved at prioritere to il tre forslag. NUFI fungerer som forum for udarbejdelse af grundlaget for beslutninger og aftaler om prioritering, etablering, videreførelse og finansiering af nationale og internationale forskningsinfrastrukturer samt forskningsunderstøttende aktiviteter i tilknytning til forskningsinfrastrukturernes anvendelse.

Efter rådgivning fra NUFI indstiller styrelsen til uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ét forslag til, hvilket fyrtårnsmiljø som skal finansieres.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik