Teknovation Logo
robot

 
  • En promovering, der ikke kun skal være baseret på tekniske facts, men i lige så høj grad de beskyttende og mere ’følelsesladede’ værdier, hedder det i Kasto-materialet om Kastowin AMC.

12. februar 2018, kl. 07:14 

Automatiseret savning af 3D-printede emner

Tyske Kasto har introduceret en automatisk båndsav for at gøre det lettere at fjerne 3D-printede emner fra byggepladen.


Båndsaven, der går under modelbetegnelsen Kastowin AMC, har indbygget en vugge, der gør det muligt at dreje en opspændt byggeplade 180 grader for at save emnerne af, hvorefter de falder ned i en beholder herunder.

Efter at have spændt emnet op går operatøren ind i styringen og intaster tykkelsen på byggeplatformen, hvilket sker via en guide i Kasto SmartControl CNC-systemet. Derefter indstiller saven sig til den ønskede højde og begynder afkortningen af emnerne inden for den angivne tolerance.

AMC-saven har et arbejdesområde på 400 gange 400 millimeter, og andre størrelser er tilgængelige ved forespørgsel. I og med savningen foregår op og ned, forlænges savebladets levetide. Køling leveres af et smøringssystem med minimumsmængdefunktionalitet og skærehastigheden kan indstilles til mellem 12 og 150 meter i minuttet, fremhæver producenten.

Operatøren af maskinen har mulighed for at overvåge processen gennem et vindue og kan åbne en klap eller tvinge maskinen til at stoppe for at fjerne emner efter behov. Herudover kan specialister på Kastos tyske fabrik også eksternt overvåge processen via en sikker Internetforbindelse.

Om nødvendigt kan de udføre hurtig og detaljeret diagnostik for at hjælpe operatøren, og så har de mulighed for at sende programmer og justere procesparametre, hvilket ofte reducerer opsætningstider og nedetider betydeligt, påpeger Kasto.

Se en video af maskinen i aktion ved at følge lænken her.

Den 170 år gamle familieejede virksomhed fra Achern i Baden har i dag 550 ansatte og leverer save- og lagersystemer for bearbejdning af stang- og plademateriale til en global kundekreds. I Danmark forhandles firmaets maskiner af Maskingruppen A/S. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik