Teknovation Logo
robot

 
  • I Tyskland forstår man at opbygge prestigefyldte lærings- og udviklingsafdelinger. Her ved man at et godt arbejdsliv især handler om at satse på gode faglærte frem for middelmådige akademikere, fremhæver direktør Kenneth Iversen.

4. februar 2018, kl. 07:39 

Uddannelse på dagsordenen

teknovationNr. 2 - 2018   Mangel på kompetent arbejdskraft er Danmarks altoverskyggende vækstudfordring, fremhæver direktør Kenneth Iversen, der vil have uddannelse på dagsordenen.


Allerede i dag kappes virksomhederne om landets få faglærte. Antallet af kvalificerede udenlandske medarbejdere er vigende. De dygtigste kommer enten ikke til Danmark eller drager hjem igen. Også ungdomsårgangenes begrænsede lyst til en industriel karriere kan skade fremtidens vækstmuligheder.

"Nutidens mangel på kompetent arbejdskraft kommer til at stige. Og vi ligger som vi har redt," fremhæver Kenneth Iversen, i det aktuelle Teknovation - nr. 2/2018. 

"Lad os se det i øjnene: Den ene effektløse uddannelseskampagne efter den anden, velmenende intentioner samt regler og instrumenter til trods: der er for få, der tager en erhvervsuddannelse. Vi må indse at der skal andre boller på suppen for at ændre den udvikling. For det går den forkerte vej," fastslår Kenneth Iversen, og fortsætter:
"I fjor var det blot 18,5 procent af den danske ungdom, som valgte en faglig uddannelse. Til gengæld var andelen af unge, der gik den gymnasiale vej 74 procent. Det er fem gange så mange!!! Har vi vitterligt brug for så mange studenter? Næppe og i årevis har vi mærket det skred væk fra de faglærte uddannelser."

"Vi er passive vidner til et historisk svigt. Jeg er alvorligt bekymret for at vi bliver kendt som generationen, der satte et opsving over styr og formøblede fundamentet for dansk vækst og velstand. For uden kompetente medarbejdere kommer Danmark ingen vegne," advarer Kenneth Iversen.

Læs hele indlægget i onlineversionen af det aktuelle Teknovation ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik