Teknovation Logo
robot

 
  • I første omgang er det massefremstilling af 3D-metalprintede emner, der bliver fokusområdet. På sigt er det dog også målet at få en produktionslinje med 3D-print i plast op at stå, fremhæver Jeppe Skinnerup Byskov.

11. januar 2018, kl. 14:54 

TI's 3D-metalprintcenter åbner til foråret

Med en netop offentliggjort investering fra Innovationsfonden på 35 millioner kroner, der får det samlede projektbudget op på 88 millioner kroner, annoncerer Teknologisk Institut nu, at det ventede demonstrations- og videncenter for industriel 3D-print i metal, AM-LINE, åbner til foråret i Aarhus.


Ifølge GTS-instituttet, vil der, når AM-LINE-centeret åbner i foråret 2018, for virksomheder være adgang til i alt fire metalprintere, flere plastprintteknologier, efterbehandlingsfaciliteter inden for blandt andet varme- og overfladebehandling samt moderne kvalitetssikringsudstyr som CT-scanning.

Formålet er at brede 3D-print ud til flere danske virksomheder, og med partnere som Grundfos og Danfoss vil centeret fokusere på åben innovation og invitere virksomhederne indenfor, fremhæves det.

Målgruppen er særligt gruppen af SMV’er, som kan have stort udbytte af at bruge 3D-print i deres produktudvikling og produktion.

Nogle af de initiativer, som AM-LINE-projektet igangsætter fra Teknologisk Institut, er eksempelvis Open Lab-events, workshops og industribesøg hos virksomheder, der allerede har 3D-print under huden.

"Industriel 3D-print har vundet indpas hos flere danske virksomheder gennem de seneste år, men potentialet er stadig meget stort. Især små og mellemstore virksomheder går glip af de konkurrencefordele, 3D-print giver. Teknologien er nu så moden, at også små virksomheder med stor fordel kan udnytte det store potentiale, der er i 3D-print," siger sektionsleder hos Teknologisk Institut, Jeppe Skinnerup Byskov, og tilføjer:

"Centeret vil udgøre en fuld produktionsfacilitet, hvor virksomheder kan udvikle og printe produkter, som de bagefter kan implementere direkte i deres egne produktionslinjer."


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik