Teknovation Logo
robot

 
  • De seneste arbejdsløshedstal viser endnu et fald i antallet af ledige medlemmer, noterer en tilfreds Metal-cheføkonom Thomas Søby.

14. november 2017, kl. 13:34 

Fortsat fald i Metal-arbejdsløsheden

De seneste arbejdsløshedstal fra Dansk Metals A-kasser viser endnu et fald i antallet af ledige medlemmer. På landsplan er der nu blot 2,4 procent arbejdsløse Metal-medlemmer.


I en periode henover sommeren og frem til oktober, har arbejdsløsheden blandt medlemmer af Dansk Metals A-kasser ligget stabilt på 2,6 procent. Men nu rører kurven igen på sig og tager et yderligere dyk ned til 2,4 procent.

”Det overrasker mig ikke, at arbejdsløsheden fortsætter nedad. Industrivirksomhederne har generelt god vind i sejlene, og der er stort behov for kvalificerede faglærte i produktionen,” siger  cheføkonom Thomas Søby, Dansk Metal.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Sammenlignet med oktober sidste år, er arbejdsløsheden 0,4 procentpoint lavere og i forhold til for to år siden 1,3 procentpoint lavere. Det er godt nyt for medlemmerne af Dansk Metals A-kasse, men det vidner ifølge cheføkonomen også om, at mangel på kvalificeret arbejdskraft i industrien rykker stadig nærmere.

”Det er efterhånden blevet trivielt at råbe vagt i gevær, når det kommer til at sikre kvalificeret arbejdskraft til produktionsvirksomhederne. Men det er altså en realitet, at der inden for visse uddannelser og geografiske områder er for få faglærte til at dække behovet på virksomhederne. Derfor er det også absolut et skridt i den rigtige retning, at der er indgået en trepartsaftale, der skal være med til at løfte uddannelsesniveauet. Men det kan ikke stå alene. Virksomhederne skal også tage flere lærlinge ind”, siger Thomas Søby.

Det er især Syddanmark, der har oplevet det største absolutte fald i den regionale bruttoledighedsprocent. Her er arbejdsløshedsprocenten faldet fra 3 procent sidste år i oktober til 2,3 procent i oktober i år.

”I Metals afdelinger gør vi en stor indsats med MetalJobservice for at skaffe arbejdskraft til virksomheder, der mangler. Men det bliver sværere og sværere at skaffe den efterspurgte arbejdskraft. Det er især industriteknikere og smede, der er behov for,” siger Thomas Søby.

Faldet i bruttoledigheden har fat i hele landet. Arbejdsløsheden er faldet i langt de fleste af Dansk Metals lokalafdelinger, og for 16 ud af 32 lokalafdelinger er arbejdsløsheden nu 2 procent eller derunder. I Skanderborg-Odder er der nu omkring 0,6 procent arbejdsløse.

Læs hele analysen ”Arbejdsløsheden i Dansk Metal fortsætter nedad” ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik