www.teknovation.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Se vores cookies-politik >>
19. februar 2025, kl. 07:02
Med den indgåede aftale er der udsigt til en modig gymnasiereform, der bliver en Gamechanger for de unge, med et bredere gymnasium, der hjælper de unge med at blive klogere på deres drømme og ruster dem langt bedre til arbejdsmarkedet, mener DI's administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen.
Med gymnasieuddannelsen EPX kan unge nemlig kombinere det boglige med det praktiske, og på den måde få både erhvervsfaglige færdigheder og de kendte almene fra kendte fag i gymnasiet, .dermed læner den indgåede aftale sig op ad det det gymnasieudspil, som DI og Dansk Metal offentliggjorde sidste år, konstaterer DI's administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen:
"Gymnasiereformen er en gamechanger for unge. For den tager et opgør med et uddannelsessystem, som lige nu uden effekt forsøger at tvinge tusindvis af unge til at tage et uddannelsesvalg meget tidligt i livet," siger Lars Sandahl Sørensen, og fortsætter:
Annonce - artiklen fortsætter under banneret
"Derfor er vi også glade for, at regeringen har lyttet til os og de unge med forslaget om et langt bredere gymnasium, som i endnu højere grad folder uddannelsespaletten ud og hjælper unge med at prøve deres drømme af. Det vil forhåbentlig være en dør for alle dem, som er nysgerrige på, hvad livet og arbejdsmarkedet kan tilbyde, og som også gerne vil have en gymnasial uddannelse tæt på vennerne".
Det er samtidig afgørende for DI, at EPX bliver attraktiv for de unge og for deres forældre. Derfor vil man også holde øje med, at uddannelserne er på et højt nok niveau, så de både åbner døre mod videregående uddannelser og erhvervsuddannelser:
"Samfundet tørster efter faglærte. Derfor er det også positivt, at afklarede unge, som drømmer om en erhvervsuddannelse stadig kan vælge det efter 9. klasse uden at skulle til en samtale først. Et andet benspænd, som vi er glade for er løst, er den fortsatte adgang til vigtige HTX-kompetencer, hvor det er muligt," siger Lars Sandahl Sørensen."
I DI er der samtidig en klar forventning om, at regeringen finder en løsning, som bevarer IB og Cambridge-uddannelserne, så det danske skolesystem fortsat kan tiltrække internationale medarbejdere og deres familier.