Teknovation Logo



 

DTU har åbnet testfacilitet sammen med TotalEnergies på Risø

  • Hybridkraftværket er et element i forsknings- og udviklingssamarbejdet i centret DTU-TotalEnergies Excellence Centre for Clean Energy (DTEC), som blev etableret i 2022.

23. oktober 2024, kl. 12:45 

DTU har netop åbnet testanlægget Risø Hybrid Power Plant i samarbejde med TotalEnergies. Forskningsfaciliteten skal bidrage til universitetets forskning i en mere bæredygtig energiforsyning og et vigtigt redskab i arbejdet med at kunne udvikle og afprøve teknologier, inden de opskaleres.


Omstillingen til et energisystem, hvor vedvarende energi bidrager med hovedparten af produktionen, giver en række teknologiske udfordringer inden for produktion, lagring og distribution. Blandt andet skal de nye teknologier kunne integreres i stor skala.

Af den grund har DTU i samarbejde med energiselskabet TotalEnergies bygget hybridkraftværkket Risø Hybrid Power Plant  ved universitetets forskningsfaciliteter på DTU Risø Campus ved Roskilde.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Nærmere bestemt består det af to vindmøller, et solcelleanlæg og et batteri tilknyttet, der kan producere elektricitet til omkring 200 husstandes årlige forbrug, fremhæves det.

Formålet er at høste energi og lagrer den overskydende del i et batteri, der så kan anvendes, når produktionen fra de vedvarende energikilder er lav. Det forventes, at også andre teknologier som elektrolyse og Power-to-X på sigt kan indgå i fremtidige faser af de avancerede testfaciliteter.

Meningen er, at både forskere fra både universiteter og virksomheder skal kunne teste produktion, lagring og styring på tværs af energikilder.

Forskningen kan desuden bidrage til at mindske det ekstreme behov, der er, for at udvide elnettet med kabler, der skal kunne transportere den grønne elektricitet, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik