Teknovation Logo






 

Flere skal vælge en erhvervsrettet videregående uddannelse

  • Flere unge skal vælge en erhvervsrettet uddannelse, mener uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i forlængelse af reformudspillet for fremtidens professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser.

8. oktober 2024, kl. 10:04 

De unge skal uddannes på mere praksisnære og fleksible uddannelser med friere rammer og højere kvalitet, mener uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund, som sammen med den øvrige regering står bag en kvalitetsreform til 2,1 milliarder kroner, som skal få flere til at vælge de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser.


Regeringen har med reformprogrammet Forberedt på Fremtiden sat en ambitiøs reformkurs, der sætter retningen for hele uddannelsessystemet. Fra første skoledag til sidste arbejdsdag.

Med en samlet prioritering på over 2 milliarder vil regeringen investere i kvaliteten på uddannelserne, skabe flere fleksible uddannelsesmuligheder og bedre rammer for efter- og videreuddannelse gennem et helt arbejdsliv, fremhæver uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Der skal således være flere forskellige veje til en professions- og erhvervsrettet videregående uddannelse, så det i højere grad bliver muligt at vælge den uddannelse, der passer bedst til den enkelte, uanset baggrund, alder og livssituation. Derfor vil regeringen blandt andet give mulighed for at tage en uddannelse på deltid med sideløbende beskæftigelse, ligesom der skal oprettes nye merituddannelser inden for velfærdsfagene.

Regeringen vil desuden skabe flere attraktive udviklingsmuligheder inden for fagene, der gør det muligt at bygge på gennem hele arbejdslivet. Der skal blandt andet oprettes nye praksisrettede professionsmasteruddannelser inden for velfærdsfagene. Nye fleksi­ble efteruddannelsestilbud skal desuden gøre det muligt – også senere i livet – at dygtiggøre sig inden for sit fag. Efteruddannelsesforløbene vil være uden delta­gerbetaling og skal være fleksible, så de både kan tages som enkelte moduler eller som et mere samlet forløb – afhængigt af, hvad der giver mening for, hvor man er i livet.

Regeringen vil desuden ændre lovgivningen, så uddannelsesinstitutionerne kan oprette 400 nye studiepladser på engelsksprogede erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser fra 2027. De nye pladser skal oprettes inden for STEM-området og uden for de største byer, fremhæver Christina Egelund:

"Hvis Danmark i fremtiden skal være et stærkt velfærdssamfund, og hvis vi fortsat skal være med i front, når vi taler grøn omstilling og nye teknologier, er vi nødt til at få flere til at vælge de praksis- og erhvervsrettede fag. Derfor lægger vi i dag op til en omfattende kvalitetsreform, hvor vi skaber bedre og mere fleksible uddannelsesmuligheder på tværs af alder, drømme, behov og livsomstændigheder. Vi investerer i et massivt kvalitetsløft, større fleksibilitet og mulighed for fri efteruddannelse gennem hele livet. Vi er samtidig nødt til at erkende, at vi kun har det antal unge, vi har, og at der i fremtiden vil være endnu færre. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med reformen vil åbne for, at flere internationale studerende kan få lov til at bidrage til det danske samfund på områder, hvor der er høj efterspørgsel på arbejdskraft".


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik