Teknovation Logo



 

SKF vil udskille automobilforretningen

  • En virksomhed mere fokuseret på henholdsvis industrien og Automotive-segmenterne vil være endnu bedre rustet til at udvikle og eksekvere sin strategi og allokering af ressourcer, fremhæver SKF's President og CEO Rickard Gustafson.

17. september 2024, kl. 18:01 

Bestyrelsen i den Göteborg-baserede lejegigant SKF ønsker at udskille virksomhedens Automotive-forretning med henblik på en særskilt notering på børsen Nasdaq Stockholm.


På grund af aktuelle forretningsdynamikker og slutmarkeder har svenske SKF valgt påbegynde et arbejde med at skille forretningssegmenterne industri og automotive ad.

Ifølge producentens bestyrelse vil en adskillelse skabe bedre muligheder for at øge kundeværdien, accelerere væksten samt forbedre effektiviteten og konkurrenceevnen.

"Begge virksomheder er globale førende inden for deres respektive områder og vil gennem et tydeligere fokus øge kundeværdien og udnytte deres strategier som selvstændige virksomheder. Bestyrelsen og direktionen mener derfor, at der kan skabes langsigtet værdi ved at opdele koncernen i to separate selskaber, til gavn for kunder, medarbejdere og aktionærer", udtaler formand for SKF's bestyrelse Hans Stråberg.

I 2023 udgjorde nettoomsætningen for Automotive-segmentet det, der svarer til cirka 20 milliarder danske kroner med en justeret driftsmargin på 5,6 procent. De tilsvarende tal for industrisegmentet var henholdsvis 48 milliarder danske kroner og 15,4 procent.

Ifølge bestyrelsen er hensigten at fremlægge et forslag til fordeling og notering af Automotive-forretningen på en generalforsamling i 2026.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik