Teknovation Logo
robot

 
  • Det var som altid spørgelystne DIRA-medlemmer, der var mødt frem, både hos Deif i Skive og hos AVK i Galten.

29. august 2024, kl. 23:56 

Vellykkede DIRA-besøg hos Deif og AVK

Torsdag drog DIRA-medlemmer og juryen for DIRA Automatiseringsprisen 2024 på rundtur med besøg hos de nominerede Deif A/S og AVK International, da man i sidste uge havde besøgt den tredje; Danfoss Power Solutions.


Ved et dobbelt-arrangement torsdag blev automationsløsningerne hos de to Dira Automatiseringsprisen 2024-nominerede virksomheder elektronikproducenten Deif A/S og pumpespecialisten AVK International 'kigget efter i sømmene'.

Besøgene fulgte efter sidste uges tur til Norborg hos den tredje nominerede Danfoss Danfoss Power Solutions.

På dagen blev der lagt ud i Skive hos Deif, der præsenterede et egenudviklet MES-system (Manufacturing Execution System) kombineret med fem mobile robotter fra MiR.

Løsningen står nu for den interne transport af komponenter og produkter i kit-kasser og PCB-magasiner mellem virksomhedens samlestationer.

Ifølge oplæg fra en række DIEF-medarbejdere har setuppet sikret virksomhedens leveringsevne ikke mindst gennem det, der betegnes som en automatisk, intelligent planlægningsalgoritme, som gør det muligt at distribuere emner fra lagerautomater til produktionsprocesserne på egen hånd. Eller sagt på en anden måde, så muliggør det, at kundeordrer kan produceres i et 'one piece flow'.

Før lå varer på hylder, hvor de blev plukket og flyttet manuelt. Med det implementerede koncept tagervirksomheden det næste skridt på en vækstrejse og opretholder en høj leveringsperformance, konstateredes det.

Partnere og indstillere til prisen er GRAU Engineering og SigmaNet, der begge var med på dagen og assisterede ved præsentationen og spørgsmål fra de fremmødte.

Efter Skive-besøget gik turen for deltagere og jury godt 90 kilometer sydøst til Galten.

Her kunne AVK International demonstrere produktionen og den nominerede samlecelle, der med fem industrirobotter til emnehåndtering foretager blandt andet presseoperationer, gevindskæring og skrueprocesser.

Nærmere bestemt foretager cellen monteringen af et high-runner-produkt i virksomhedens vandforretningsområde i form af drikkevandsskyderventiler i mange forskellige størrelser, som ikke mindst sidst i processen bliver kvalitetstestet gennem trykprøvning.

På forhånd havde juryen påpeget, at der er tale om en ret svær og omfattende automatiseringsløsning.

Under besøget blev det endvidere fremhævet, hvorledes implementeringen har haft en positiv indvirkning på arbejdsmiljøet, reduceret spild i produktion og produktiviteten.

Eksempelvis kan salgsafdeling nu med endnu større sikkerhed byde ind på krævende opgaver med hensyn til kvalitet og tidspres, påpegedes det.

Partner og indstiller til prisen er Kilde A/S Automation, der også gav et indlæg som understregede kompleksiteten af løsningen blandt andet på grund af en stor variation i produktstørrelser.

Den endelig vinder findes 10. september, på førstedagen af AUTOMATIK 2024-messen i Brøndby.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik