Teknovation Logo
robot

 
  • Maksimal udnyttelse af den tilførte energi i plastsprøjtestøbeprocessen er i fokus i forbindelse med Fakuma, fremhæver arrangøren.

27. august 2024, kl. 13:22 

Effektivitet i fokus på Fakuma 2024

Arrangøren af årets vigtigste europæiske plastsprøjteevent, P. E. Schall GmbH & Co. KG, glæder sig over pæn udstillerinteresse, og noterer også, at udstillerne i år vil stille skarpt på bæredygtighed og maksimal energieffektivitet i plastsprøjtestøbningen, og dermed flest muligt emner pr. kiloWatt i stadig mere bæredygtige materialer. 


Hvert tredje år i Düsseldorf holdes K-messerne. I oktober i de øvrige årstal holdes Fakuma i sydtyske Friedrichshafen. Og i år sker det for 29. gang, den 15. til 19. oktober.

Arrangøren er Schall Messe, som har bred opbakning fra de førende producenter af sprøjtestøbeteknologi i Vesteuropa og Nordamerika. Dertil er der gennem årene opbygget et stort antal udstillere inden for formfremstilling og -tilbehør såvel som periferi- og øvrig automationsteknologi samt naturligt de førende plastmaterialeleverandører. Og i de sidste ti år er der dertil kommet en del udbydere inden for Additive Manufacturing, AM, både med 3D-printere og med diverse kunststofmaterialer hertil.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Da der for et par årtier siden også opstod elektriske sprøjtestøbemaskiner, og dermed flerkomponentfremstilling i kunststofferne, etableredes samtidig en teknologiovervejelse, som især i det seneste årti har fået stadig større betydning; effektivisering.

Når det færdige produkt kræver mere end et materiale, så er flerkomponent-sprøjtestøbning naturligt oplagt. Men, hertil er energieffektiviteten i de elektriske maskiner, selv ved enkeltkomponentfremstilling, mere effektiv end ved de ellers dengang rent hydraulisk drevne maskiner. I dag er tendensen derfor en hybrid maskine, der kombinerer det bedste af begge verdener. Og samtidig bedre teknologi og styring, så udnyttelsesgraden er gået markant op.

Senest er det også blevet mere og mere normalt med genbrugsplast i processerne, så plast i høj grad kan indgå i cyklusser, der øger materialets genanvendelighed og sparer på behovet for udvinding af råstoffer til plastindustrien.

Og de seneste fremskridt kommer altså i fokus blandt de tæt ved 800 udstillende virksomheder på årets vigtigste messe for sprøjtestøbning i Friedrichshafen til oktober, understreger Schall Messe.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik