Teknovation Logo
robot

 
  • Analysen er lavet af Epinion for Dansk Industri i samarbejde med Industriens Fond. Billedkilde: Industriens Fond.

24. juni 2024, kl. 12:36 

Produktionsvirksomheder godt på vej mod 2030 CO2-målsætning

Danske produktionsvirksomheder er godt på vej til at realisere landets 70 procent målsætning i 2030 viser aktuel undersøgelse fra Klimaklar Produktionsvirksomhed. Dog behøver særligt de mindre virksomheder at gøre mere, fremhæves det.


En analyse fra Klimaklar Produktionsvirksomhed, der er støttet af Industriens Fond, og DI Produktion viser, at den danske produktionssektor er godt på vej til at indfri målsætningen om CO2-reduktion på 70 procent i 2030 sammenlignet med 1990.

Det fremhæver Industriens Fond og uddyber, at analysen byder på en fremskrivning af CO2-udledningerne frem mod 2030, der viser, at produktionsvirksomhederne nu forventes at opnå en reduktion på 71 procent i perioden.  

i 2022 havde de allerede reduceret udledningerne med 44 procent, men det er stadig en forudsætning for at nå klimamålet, at reduktionerne ikke taber fart de kommende år.

Ifølge programleder for bæredygtig produktion i Industriens Fond, Anders Ziegler Kusk så dokumenterer analysen, at mange virksomheder tager klimadagsordenen alvorligt, men den understreger samtidigt, at det er nødvendigt, at flere virksomheder gør mere.

Blandt andet er det tydeligt, at alt for få virksomheder - særligt blandt SMV’erne - sætter mål for den grønne omstilling.

Det skal ændres, hvis produktionssektoren skal nå helt i mål, konstaterer han.

Veje til at nå målet kræver at flere virksomheder begynder at arbejde strategisk med den grønne omstilling. Det kan blandt andet indebære, at de opstiller konkrete mål for CO2-reduktioner.

Her viser undersøgelsen, at det kun er 22 procent af virksomhederne der gør det i dag, ligesom det kun er en nogenlunde tilsvarende andel, der har konkrete tids- og investeringsplaner. Det understreger, at der er et stort potentiale for at få endnu flere med.

Undersøgelsen viser også, at CO2-regnskabet stadig giver problemer i mange virksomheder, og hver femte virksomhed kender deres årlige CO2-udledning, og hver anden virksomhed forventer ikke at kunne aflægge et CO2-regnskab i løbet af 2024.

Kendskab eller mangel på samme til egen CO2-udledning er allerede et vigtig konkurrenceparameter for mange virksomheder, og evnen til at kunne dokumentere sit klimaaftryk bliver kun mere vigtigt, da langt flere kunder, samarbejdspartnere med flere vil efterspørge klimadata i årene fremover.

Endelig peger analysen af undersøgelsen på, at usikre politiske rammevilkår er den største barriere for, at endnu flere produktionsvirksomheder kommer videre med den grønne omstilling.

Virksomhederne efterspørger klarhed over de regler, som har betydning for deres investeringer, så de med ro i sindet kan foretage grønne investeringer og kende tilbagebetalingstiderne for disse, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik