Teknovation Logo
robot

 
  • Indvielsen af det første elements færdiggørelse blev mandag markeret i Rødbyhavn.

17. juni 2024, kl. 13:38 

Kong Frederik hilste på Femern-lærlinge

Kong Frederik har mandag været i Rødbyhavn, og her fået en introduktion til det store Femern-byggeri, og medvirket til fejringen af det første af 79 hovedtunnel-elementer, der sammen med ti specialelementer, vil udgøre forbindelsen, når den står færdig i 2029. Ved besøget havde han også lejlighed til at besøge de mange lærlinge, som er beskæftiget ved projektet.


Det er ikke hver dag, at kong Frederik kommer til Lolland, så der var stor lokal interesse for mandagens fejring af det første tunnelelement i Rødbyhavn, hvor kongen deltog.

Ud over selve fejringen, så fik han også en indgående introduktion til det store projekt, og hilste på de mange involverede parter. Det gælder ikke mindst en række unge lærlinge, der udgør en del af arbejdsstyrken ved Femern-forbindelsen, og naturligt var glade for kong Frederiks besøg og interesse.

Blandt de unge på byggepladsen er også en del svejsere inovleret, som medvirker  til at skabe den nødvendige stålfundering til elementerne, ligesom der er lærlinge fra byggefag og elektrikerlærlinge engagereret i  byggeriet.

Som en del af programmet var der også forseglingen af en tidskapsel, som rummer en række meddelelser til eftertiden om det store projekt. Kong Frederiks bidrag hertil var en særlig jubilæumsmønt, fra regentens 18 års fødselsdag, som kom med i tidskapslen, inden den blev lukket i.

Fra Sund & Bælts side understreges det, at dagen er en store milepæl, for nu er selve byggeriet af forbindelsen for alvor i gang, og hen over de kommende måneder vil flere elementer blive fremstillet, og siden i efteråret blive placeret i tunnelen, som til sidst vil være forbindelseslinjen mellem Danmark og Tyskland fra Rødbyhavn. Der er yderligere 78 tilsvarende elementer, der hver især er 217 meter lange og vejer 73.500 tons, alle magen til det, der i dag blev vist frem, og hertil følger også ti specialelementer. Samlet er det altså 89 elementer, fremstillet ved sitet i Rødby, som giver den færdige forbindelse.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik