Teknovation Logo
robot

 
  • Interesseret, der vil høre mere om Roll-o-Matics aktuelle løsning, kan besøge virksomhedens hjemmeside, fremhæves det.

29. april 2020, kl. 13:21 

Roll-o-Matic udvikler forklædemaskine

Fynske Roll-o-Matic har udviklet en innovativ løsning til produktion af oprullede forklæder, fremhæver brancheorganisationen Plastindustrien.


Siden 1967 har Roll-o-Matic A/S med base i fynske Vissenbjerg fremstillet højteknologisk udstyr til plastindustrien såsom maskiner til produktion af poser på rulle, opspolere til industriel film og diverse pakkeløsninger.

Nu melder virksomheden sig også klar i kampen mod Covid-19-krisen ved at bidrage med teknologi til produktionen af værnemidler.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det fremhæver firmaet i en nyhed på brancheorganisationen Plastindustriens hjemmeside, skrevet af kommunikationsstudent hos Plastindustrien, Anders Christensen.

"Vi har undersøgt hvordan vi kunne bidrage til produktionen af værnemidler og ved at modificere nogle af standardmodulerne fra vores eksisterende maskiner, er vi kommet frem til en løsning, der kan producere oprullede forklæder til peronlig beskyttelse af blandt andet ansatte i sundhedsvæsenet," siger direktør i Roll-o-Matic, Birger Sørensen..

Nærmere bestemt konverterer maskinen plastfilm opblæst fra en ekstruder. Filmen skæres op i den ene side og fortsætter ind i skærevalser, hvor huller til hals og forklædesnor skæres ud. Det afskårne materiale suges væk og samles op til genanvendelse.

I det sidste led i produktionslinjen bliver forklæderne rullet op på ruller af cirka 40 til 50 styk og kan indstilles alt efter producentens behov.

"Vi har udviklet to forskellige versioner af maskinen, der begge er baseret på modificerede standardmoduler fra vores andre posemaskiner. Den første version kan producere cirka 4.000 forklæder i timen, mens den anden version er noget hurtigere og kan producere omkring 8.000 i timen," lyder det videre fra Birger Sørensen.

På kort sigt vil Roll-o-Matics aktuelle løsning appellere til virksomhedens eksisterende kunder, der har kapacitet til at omstille deres produktion til at bidrage til produktionen af værnemidler.

Direktøren ser dog også et mere langsigtet perspektiv i den nye løsning, hvor Roll-o-Matic kan levere til virksomheder, der har en fast produktion af værnemidler. Der vil nemlig uden tvivl være en fortsat efterspørgsel på værnemidler som resultat af øgede hygiejnekrav, såvel som øget kvalitets. og produktionsforholdsfokus, uddyber han:

"Der er en voksende trend, hvor danske og europæiske virksomheder insourcer deres produktion af vigtige produkter. Hvor mange virksomheder før har outsourcet til bl.a. Kina og Indien, er der nu flere og flere der flytter deres produktion tilbage til Danmark og Europa. Udover at generere arbejdspladser på det europæiske arbejdsmarked, er det også for at være sikker på, at man som virksomhed kan levere den kvalitet man lover. Og den trend tror jeg fortsat vil vokse, både under og efter pandemien," konstaterer Birger Sørensen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik