Teknovation Logo
robot

 
  • Additiv fremstilling giver et stort potentiale for en lang række skræddersyede medicinske produkter ikke mindst kropsimplantater, fremhæver Zeiss.

17. juni 2024, kl. 07:38 

Zeiss fremhæver AM-muligheder inden for implantater

Additiv fremstilling har et stort potentiale inden for en lang række tilpassede og skræddersyede medicinske anordninger, fremhæver Zeiss i et aktuelt indlæg.


Tyske Zeiss fremhæver, er AM-processer ved at blive taget i brug inden for eksempelvis hofte-, knæ- og rygsøjleimplantater, såvel traumekomponenter til patientspecifikke produkter, forkortet PSP.

For at fremstille nøjagtige, reproducerbare og FDA-kompatible additivt fremstillede medicinske dele, skal strenge kvalitetssikringskrav opfyldes.

Dette kræver sikre og stabile processer med holistisk dataintegritet.

Til dette slås et slag for virksomhedens portefølje af hardware- og softwareløsninger til at opfylde medicinske industristandarder inden for kvalitetssikring.

Ifølge Zeiss, bør AM-producenter teste alle trin i fremstillingsprocessen for at undgå defekter, og ved at arbejde målrettet mod tidlig defektdetektion er der mulighed for at spare tid og penge.

Det handler om alt fra gennemførlighedstest til ikke-destruktiv inspektion, og når maskinleverandørene holder trit med udviklingen på teknologiområdet giver det brugerne tillid til at ville forpligte sig til additiv fremstilling på en økonomisk måde, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik