Teknovation Logo
robot

 
  • Historisk set har mekanisk genanvendt plast fra post-forbruger affaldsstrømme været af lav og inkonsekvent kvalitet, hvilket gør dem uegnede til krævende bilapplikationer. Men avancerede genbrugsteknologier som Borcycle M har overvundet disse begrænsninger ved ed at kombinere sorterings-, rengørings- og ekstruderingstrin. Hermed omdannes husholdningsaffaldsstrømme til højkvalitets PCR-polymerer, der opfylder de krævende standarder i bilindustrien, samtidig med at den fremmer cirkulæriteten, fremhæver Borealis.

26. juni 2024, kl. 13:38 

65 procent genbrugsplast til krævende automobilapplikationer

Borealis har introduceret glasfiberforstærket PP med 65 procent genbrugsplast (Post Consumer) til krævende automobilapplikationer.


Plastmaterialproducenten fremhæver, at lanceringen af glasfiberforstærket polypropylenplast, PP, med 65 procent Post Consumer Recycled, PCR, proaktivt adresserer de forventede krav i den kommende EU-forordning om udtjente køretøjer og markerer et væsentligt skridt mod en cirkulær økonomi for plast.

Den første applikation med materialet vil være i midterkonsollen til den seneste Peugeot 3008, udviklet i samarbejde med Plastivaloire og Stellantis.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Borcycle GD3600SY, som materialet er døbt, er en del af producentens Borcycle M-porteføljen af ​​mekanisk genbrugte polyolefiner til krævende anvendelser.

Det indeholder 30 procent glasfibre, hvilket betyder, at næsten hele polymerfraktionen af ​​produktet er fremstillet af genbrugs-PP.

Introduktionen i Peugeots 3008-model markerer, ifølge producenten, det første tilfælde, hvor et 65 procent PCR PP benyttes i serieproduktion til store automobilinteriørapplikationer

Med lanceringen vil det være muligt at imødekomme de forventede krav i den kommende EU-forordning om udtjente køretøjer.

Denne forventes at kræve, at 25 procent af den plast, der anvendes i nye køretøjer, skal komme fra genbrugskilder, med et klart fokus på mekanisk og post-consumer genanvendelse.

I betragtning af at polypropylen i dag tegner sig for omkring en tredjedel af plastmaterialet i biler, vil Borcycle GD3600SY spille en afgørende rolle i at nå disse cirkularitetsmål, konstaterer Borealis.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik