Teknovation Logo
robot

 
  • Temadagen giver deltagerne en bred indføring i sprøjtestøbeprocessen og teknologien bag, herunder opbygning af sprøjtestøbemaskiner og værktøj, samt hvordan forskellige plastmaterialer skal støbes. Ligeledes bliver deltagerne klædt bedre på til at tale samme ”sprog” som støberen, fremhæver arrangørerne.

19. december 2019, kl. 15:17 

Temadag om sprøjtestøbning fra A-Z

Den jydske Haandværkerskole i Hadsten lægger 4. februar lokaler til arrangementet 'Sprøjtestøbning fra A-Z', der både indeholder teoretiske oplæg og praktiske hands-on-øvelser.


Med brancheindustrien Plastindustrien som medarrangør tager selskabet for Maskinteknisk Proces- og Produktionsteknik, ATV-SEMAPP, den 4. februar en mere praktisk indgangsvinkle på et temaarrangement end sædvanligt med eventet 'Sprøjtestøbning fra A-Z’.

Første delen af dagen byder på et mix mellem teoretisk introduktion ved sprøjtestøbespecialist Daniel J. Dalsgaard og demonstrationer i skolens sprøjtestøbningsværksted. Hans præsentation byder på en systematisk tilgang til indkøring af formværktøjer til sprøjtestøbte emner for at sikre en ensartet optimal kvalitet.

Begreber som fyldning, forsegling og køletid vil være genstand for en uddybning af balancen imellem optimering og kvalitet. Dertil behandles problemstillinger såsom indbygningshøjde, plastificeringskapacitet, køling, følgeudstyr og automatisering, fremhæves det.

Værkstedet råder over 12 sprøjtestøbemaskiner af mærket Arburg og en enkelt af mærket Engell, og deltagerne vil kunne opleve traditionelle sprøjtestøbningsmaskiner og maskiner, der laver flerkomponent støbning med 2K- & 3K-processer.

Om eftermiddagen er der præsentationer fra de større europæiske råvareleverandører i form Sabic og Distrupol Nordic, der giver deltagerne indføringer i støbning i amorfe og semikrystallinske plasttyper.

Temadagen er målrettet branchefolk, der designer emner, er teknisk indkøbsspecialist eller generelt arbejder med kvalitetssikring af sprøjtestøbte emner. Herudover kan arrangementet også benyttes som introduktion til sprøjtestøbning eller som brush-up for dem, der allerede har et grundlæggende kendskab til emnet, fremhæves det.

Endelig får alle deltagere et gratis eksemplar af ’Guide to the Initial Setting of Injection Moulding Machines’ sponsoreret af Arburg A/S.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik