26. august 2019, kl. 14:17
EPS-branchen - en del af Plastindustrien - lancerer en hjemmeside med faktuelle og praktiske oplysninger om ekspanderet polystyren, måske bedst kendt som EPS.
Igennem årene har EPS-branchen haft to hjemmesider. De samles nu, så al viden og fakta om EPS kan findes ét sted på; www.EPS-Airpop.dk.
Hjemmesiden er ikke kun en sammenlægning af de to tidligere hjemmesider. En række interne nyhedsbreve er bearbejdet, så den viden som tidligere er delt internt i branchen, nu deles med alle, som har interesse for EPS. Derudover er fakta tilføjet, så hjemmesiden er blevet en omfattende EPS-vidensbank.
Annonce - artiklen fortsætter under banneret
"Vi har tidligere haft to hjemmesider. En meget overordnet side, og en kun om EPS som facadeisolering. Dem samler vi til en side - og samtidig har vi sikret, at der er langt mere viden at finde på den nye hjemmeside," fortæller Chresten Heide-Anderson, der er projektchef i EPS-branchen, der er en sektion under Plastindustrien.
"Vi er på den nye side gået i dybden på alle områder, hvor EPS kan anvendes - og ikke kun facadeisolering," uddyber Chresten Heide-Anderson.
Projektchefen forventer, at der løbende vil komme artikler på hjemmesiden om brugen af EPS i forskellige sammenhænge. Artikler som kan inspirere til løsninger inden for brug og genanvendelse af materialet:
"Det er ikke tale om et nyhedssite, men om en vidensbank, som løbende bliver opdateret og vedligeholdt. Vi vil naturligvis fortælle de mange interessante historier, der er om EPS fra Danmark og udlandet. Derfor lancerer vi også EPSbloggen, hvor vi blandt andet vil omtale sjove og inspirerende EPS-nyheder fra udlandet," uddyber Chresten Heide-Anderson, og fortsætter:
"Men, netop fordi det ikke er et nyhedssite, så har vi også lanceret et nyhedsbrev, så man kan blive informeret, når der har været flere interessante nyheder på hjemmesiden".
Der er en række positive miljømæssige effekter ved produktion og anvendelse af EPS, som også i højere grad bliver belyst på den samlende hjemmeside. Det gælder hele turen fra vugge til grav - blandt andet det minimale råstofforbrug, produktionsprocessens forholdsvist skånsomme miljøaftryk, og reduktion i antallet af transportskader på varer, som beskyttes af EPS.
"Som emballage er EPS en af de mest bæredygtige løsninger, da det er både isolerende og stødabsorberende. Det forebygger, at det som transporteres i EPS-emballage går i stykker, og fordi EPS er 98 procent luft, skal der bruges meget lidt energi på at producere og transportere det. Det giver nogle miljø- og klimafordele i forhold til andre emballagetyper til samme formål, det har flere forskellige miljøvurderinger dokumenteret," fortæller Chresten Heide-Anderson, og fortsætter:
"Miljø- og Fødevareministeriet har også vurderet, at der for en række anvendelser ikke findes miljømæssigt bedre løsninger end EPS".
Eftersom brugt EPS er 100 procent genanvendeligt, skal hjemmesiden også bidrage med viden om genanvendelse af EPS. Blandt andet gør hjemmesiden det nemmere for alle virksomheder, som har brugt EPS til overs at komme i dialog med branchens genanvendelsesvirksomheder. Dermed håber EPS-branchen, at hjemmesiden kan understøtte, at EPS bliver endnu mere integreret i den cirkulære økonomi.