26. november 2024, kl. 11:54
Ved Leon Hansen Maskinfabrik A/S' afdeling i Sakskøbing har man aktuelt iværksat et MADE Samarbejdsprojekt med ProjectBinder, Unimec, FORCE Technology og Alexandra Instituttet. Målet er at løse udfordringer i produktionsplanlægningen, og svaret tegner til at vise sig i form af brug af digital tvilling.
Manufacturing Academy of Denmark, MADE, beretter aktuelt om et MADE Samarbejdsprojekt ved Leon Hansen Maskinfabriks afdeling i Sakskøbing, hvor der er løst udfordringer i produktionsplanlægningen.
Maskinfabrikken på Lolland er i fuld gang med en digitaliseringsrejse, hvor man har ambitioner om at løfte omsætningen gennem en ’lights out’-produktion, hvor robotter arbejder uden bemanding, som kan foregå, mens lyset er slukket og medarbejderne er gået hjem.
Annonce - artiklen fortsætter under banneret
Udfordringen var produktionsplanlægningen, hvor Leon Hansen Maskinfabrik derfor i MADE Samarbejdsprojekt blev sat sammen med ProjectBinder, Unimec S.p.A., FORCE Technology og Alexandra Instituttet. Sammen er de kommet frem til, at nøglen kan være en digital tvilling.
Den digitale tvilling skal simulere aktivitet og dermed bistå maskinfabrikkens planlægning, hvilket baseres på både historiske og realtidsdata, og på den måde vil de kunne se, hvor lang tid eksempelvis eksekvering af ordrer faktisk tager.
Udviklingen er godt undervejs, og løsningen vil være til stor gavn for virksomheden, konstaterer direktør Rene Keilby, Leon Hansen Maskinfabrik, som regner med, at lights out-produktionen vil tredoble omsætningen.
Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Regionalfond.