Teknovation Logo



www.teknovation.dk > Spåntagende metalbearbejdning
  • Cookies politik
  • English
 

GF Machines fejrer 70 år med gnist

  • Ved schweiziske Agie udvikledes tilbage i 1954 den første Eleroda 01 ved Jean Pfau og hans team i Geneve, og Agie var dermed grundlagt.

21. oktober 2024, kl. 07:58 

GF Machines, der blandt andet omfatter schweiziske Mikron på fræsesiden og Agie og Charmilles Technologies inden for gnistbearbejdning, kan i år markere 70 år for den første gnistteknologi.


En rejse med gnistteknologiens historie er aktuelt i fokus hos GF Machines, som i år markerer 70 år for schweiziske Agies stiftelse, og dermed den første gnistmaskine i programmet, der siden er lagt sammen med ligeledes schweiziske Charmilles Technologies, da begge i dag indgår i ligeledes schweiziske GF Machines, som inden for spåntagende fræseteknologi også omfatter schweiziske Mikron. Alle fabrikater er i Norden repræsenteret gennem Masentia A/S, der har hovedsæde i Odense.

Og selv om Masentia ikke har været med i alle 70 år, så går historien tilbage til popstarten i Danmark, som en af Agies første agenter, og således et ubrudt samarbejde igennem mere end 50 år.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


De første maskiner var konventionelle, og længe før perioden med først NC- og siden CNC-styringer, der først for alvor tog fat i 1970'erne, hvor også Charmilles Technologies etableredes inden for gnistteknologi. Begge producenter har fra start gjort sig i såvel tråd- som sænkgnistning.

Et væsentligt teknologispring, på linje med CNC-styringerne, var Fuzzy Logic-teknologi, der introduceredes i 1991 og som for alvor kombinerede styring og præcision i gnistbearbejdning.

I 1996 suppleredes med den egentlige Agievision-introduktion og 2004 fulgtes op med Dynamic Corner Control, der stadig udgør nøgleteknologi i den fortsatte digitalisering af gnistmaskinerne fra GF Machines, understreges det.

Se hele GF's 70 års markering på engelsk ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik