Teknovation Logo






www.teknovation.dk > Spåntagende metalbearbejdning
  • Cookies politik
  • English
 

AI øger værktøjs-levetid i Spjald

  • AI forlænger værktøjs levetid ved KP Components i Spjald, hvor AAU arbejder med at optimerer firmaets’ vedligehold i forbindelse med et MADE-projekt.

6. september 2024, kl. 08:28 

Et spændende EU-projekt; AI Redgio 5.0, som Manufacturing Academy of Denmark, MADE, er partner i, kan øge værktøjs-levetiderne, viser eksperimenter ved de højt automatiserede spåntagende CNC-maskiner hos KP Components A/S i Spjald.


I forbindelse med EU-projektet AI Redgio 5.0, afprøver KP Components brugen af kunstig intelligens, AI, og projektet har blandt andet ført til udviklingen af en IoT-boks, der giver besked, når det spåntagende værktøj, trænger til udskiftning.

Det kan give ’store gevinster’, hvis værktøjs-levetiden på den måde kan forlænges, konstaterer projekts partnere, der blandt andet omfatter Aalborg Universitet, AAU, og MADE. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


IoT-boksen er endnu ikke implementeret hos KP Components, så selv om de AAU-studerendes arbejde nu er færdigt, er der fortsat meget ved løsningen, der kan videreudvikles og testes på.

Rent visuelt forestiller de universitetsstuderende sig et dashboard, der viser værktøjets tilstand ved siden af der, hvor operatøren står.

Den danske maskinfabrik har dog en drøm om én samlet løsning, da AI Redgio 5.0- har givet KP Components blod på tanden inden for innovation, og man er bestemt interesseret i at fortsætte samarbejdet, og udvide det, understreges det. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik