Teknovation Logo






www.teknovation.dk > Spåntagende metalbearbejdning
  • Cookies politik
  • English
 

AI identificerer lejer til slibning

  • AI-system baseret på computersyn (AI-vision) er i stand til at skelne mellem fejltilstande, som menneskelige observatører har svært ved at skelne. Billedet viser to beskadigede lejer med lignende markeringer, hvor det kunne være forvirrende at skelne mellem elektrisk strømskader og slid. AI-værktøjet identificerede kun elektrisk strømskader på det højre billede, en forudsigelse, der blev bekræftet af yderligere analyse af lejerne, fremhæver SKF.

4. september 2024, kl. 17:24 

SKF anvender AI for at identificere rullelejer, der kan slibes om og genanvendes.


Ved hjælp af AI-teknologi kan SKF bestemme, om lag på et rullelejer kan omslibes og dermed anvendes igen og igen.

Ifølge producenten benyttes et system med AI/kunstig intelligens i form af en billedgenkendelsesalgoritme faciliteret af neurale netværk, der er blevet trænet ved hjælp af tusindvis af billeder af beskadigede lejer fra SKF's arkiver.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


I modsætning til ældre machine-vision-tilgange er AI-vision-systemet designet til at fungere under virkelige forhold, hvor billeder kan tages på fabriksgulvet eller i marken, og stram kontrol over lys og komposition ikke er muligt.

Systemet kan eksempelvis identificere bærefladeegenskaber, selvom billedet er optaget i en ufuldkommen vinkel, eller baggrunden er rodet, påpeges det.

Når et interesseområde er valgt, klassificerer værktøjet typen og sværhedsgraden af ​​skaden på lejefladen.

Lejer kan udvise mange forskellige typer fejl, og eksempel angiver ISO 15243:2017, den relevante internationale standard, mere end et dusin.

Metoden har alt i alt potentiale til at reducere energiforbruget og kuldioxidudledningen med op til 90 procent, fremhæver lejegiganten, der på AI-siden arbejder med en række forskellige løsninger med alt fra fra hurtige AI-modeller i realtid med højfrekvente sensordata på fabriksgulvet til komplekse AI-modeller i skyen, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik