Teknovation Logo
robot

 
  • I forbindelse med CERATIZIT-deltagelsen ved AMB 2024 i Stuttgart er der mulighed for at se ProAct-Mill, der er fremstillet i 99 procent genanvendt hårdmetal.

22. august 2024, kl. 18:08 

ProAct-Mill er 99 procent genanvendt hårdmetal

En fræser, der er bæredygtigt fremstillet, universel og kraftfuld på én gang. Sådan introduceres ProAct-Mill Uni- og Unimax-serierne fra CERATIZIT. Løsningerne er med de seneste geometri- og belægningsteknologier kombineret med hårdmetalkvaliteten CT-GS20Y.


Forud for AMB 2024-messen i Stuttgart, den 10. til 14. september, lancerer CERATIZIT ProAct-Mill-serien af universelle fuld hårdmetal fræsere, fremstillet af et særligt bæredygtigt hårdmetal, som CERATIZIT kalder UpGrade, der er fremstillet med et betydeligt mindre CO2-fodaftryk, sammenlignet med hårdmetal fra konventionel produktion.

Det opnås ved at bruge 99 procent genanvendte råmaterialer i form af genbrugte skærende værktøj af hårdmetal, forklarer Global Technical Product Manager Michael Wucher, CERATIZIT, om det certificerede Low Carbon Footprint-produkt.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Testresultater viser, at ProAct-Mill-fræsere leverer op til 30 orocent højere ydelse sammenlignet med andre universelle fræsere. Den netop udviklede CT-GS20Y-belægning giver ekstra ydeevne og yderligere levetid.

"Med ProAct-Mill Uni har vi udviklet vores mest bæredygtige værktøj til universalfræsning, fyldt med alt det, som moderne fræsere har brug for - inklusive CT-GS20Y, vores mest bæredygtige hårdmetalsort til dato," siger Michael Wucher.

Den variable Helix-stigning sikrer støjsvag drift og optimerer spånfjernelse. ProAct-Mill Uni har et HB-skaft til perfekt kraftoverførsel, mens fræserens forstærkede kerne sikrer en jævn kraftfordeling under hele fræseprocessen, fremhæver Wucher videre.

Fræseren har hertil fået en radialfrigang, som efterlader god overfladekvalitet og den uregelmæssige Helix-stigning reducerer vibrationer. Rampe- og Helix-fræsning er muligt op til en vinkel på 30 grader.

Når det drejer sig om maksimal materialefjernelse, er ProAct-Mill Unimax CERATIZIT's fremadrettede anbefaling. Der er valgt et særligt geometrisk design og værktøjet fås med HA- og HB-skaft.

Alle værktøjsløsninger i serien har en lasermærket Data Matrix Code, DMC, som kan bruges til at hente data:

"Denne DMC indeholder alle de nødvendige oplysninger - når den er skannet, kan værktøjet identificeres korrekt, og de relevante tekniske data vises. Brugeren kan også se, om værktøjet er nyt eller genopslebet, og hvor ofte det allerede er blevet sendt til genopslibning. Der er selvfølgelig også et link til online-shoppen, så det er nemt og hurtigt at genbestille nye fræsere. Vi vil udvide DMC-funktionerne i fremtiden for at kunne levere en endnu mere omfattende service," afslører Michael Wucher. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik