Teknovation Logo
robot

 
  • Bestyrelsesformand Carsten Dilling (t.v.), Terma, og ATP's Mikkel Svenstrup, der er Chief Investment Officer, glæder sig over den fremadrettede vækststrategi.

19. juni 2024, kl. 17:52 

ATP-kapital til Terma

Med en betydelig kapitaludvidelse står ATP aktuelt bag en styrkelse af Terma A/S i Lystrup, der vil bruge midlerne i forbindelse med en fremadrettet vækststrategi.


Danmarks største pensionskasse ATP investerer kaktuelt i Terma og indtræder i bestyrelsen.

Investeringen er et vigtigt skridt på vejen mod vækst i den danske forsvarsindustri, siger Terma-bestyrelsesformand Carsten Dilling:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Der er et stort behov for, at den danske forsvarsindustri kan levere nye teknologier og mere udstyr. Vi skal kunne mere selv. Det behov har regeringen, EU-Kommissionen og mange andre givet udtryk for. Derfor , har vi i Terma lanceret en ambitiøs vækststrategi, hvor vi vil fordoble vores omsætning over de næste tre år. Det kræver selvfølgelig kapital og et solidt og langsigtet ejerskab, der gerne vil være med på vækstrejsen, og vi er utroligt meget. glad for, at ATP vil gøre det," siger Carsten Dilling.

ATP-investeringen består af et encifret milliardbeløb i form af egenkapitalinvestering og en lånefacilitet.
 
"Terma passer rigtig godt til det, ATP vil med Langsigtet Dansk Kapital. Det er en unoteret dansk virksomhed med et klart globalt potentiale – og her kan vi som langsigtet investor fungere som sparringspartner mht. den kommende del af vækstrejsen," siger Chief Investment Officer Mikkel Svenstrup, ATP, og han tilføjer:
 
"I Terma ser ATP både muligheden for at skabe et attraktivt afkast til vores medlemmer og investere i en vækstvirksomhed, der skaber nye danske arbejdspladser. Ud over at være en investering med potentiale, yder ATP et vigtigt bidrag med kapitaltilførslen kl. en tid præget af sikkerhedspolitisk ustabilitet."


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik