Teknovation Logo
robot

 
  • På billedet (fra venstre): Uddannelseschef på Tech College Jesper Frydkjær Pedersen, Danmarksmester i industriteknik CNC-drejning Oscar Dahl Nielsen, digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre, direktør TECHCOLLEGE Søren Samuelsen og Formand for Dansk Metal Aalborg Jan O. Gregersen. (Foto: Tech College)

18. juni 2024, kl. 15:12 

Minister besøgte dreje-Danmarksmester

Digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre fik ved sit besøg forleden hos Tech College i Aalborg et spændende møde med årets Danmarksmester i CNC-drejning Oscar Dahl Nielsen, og et godt indblik i kombinationen af spåntagning og robotautomatisering.


Ved et arrangement hos Tech College i forbindelse med en rundtur i det nordjyske kunne Oscar Dahl Nielsen fortælle digitaliserings- og ligestillingsministerer Marie Bjerre indgående om industritekniker-uddannelsen og WorldSkills.

Og det gjorde han i samarbejde med initiativtagerne til besøget,  Dansk Metal.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ifølge Oscar Dahl Nielsen, der til daglig er lærling SB Stål, var der tale om en rigtig god dialog, og der blev talt om alt det gode såvel som om nogle af de udfordringer, der aktuelt er på erhvervsuddannelserne, fremhæver han i et indlæg på LinkedIn. 

Fra Tech Colleges side blev det fremhævet, hvorledes ministeren på dagen blev præsenteret for den afgørende rolle, som automatisering og investering i robotteknologi spiller i industrien.

Således var det et besøg, der understregede vigtigheden af, at fremtidens industri er i stand til at følge med den digitale udvikling.

Herudover bød dagen også på samtaler med Tech College-direktør Søren Samuelsen, chefkonsulent Anders Breinholt og formanden for Dansk Metal Aalborg, Jan O. Gregersen.

Her blev blandt andet drøftet, hvordan erhvervsskolerne fortsat kan styrke samarbejdet mellem uddannelse og industri for at sikre en konkurrencedygtig fremtid for Danmark.

I tirsdagens nyhedsbrev beskrev vi, hvorledes ministerens rundtur i det nordjyske også bød på et visit ved Maskinfabrikken Esko, hvor hun var på kig efter løsninger med praktisk brug af digitalisering, automatisering og robotteknologi i praksis. Det kan der læses om ved at følge linket her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik