Teknovation Logo
robot

 
  • Ved et DIRA-arrangement i foråret præsenterede Head of Technical Support & Operations Development ved MAN Energy Solutions Henrik Skovsgaard (orange vest) og direktør for og ejer af Ransborg Salg & Service Erik Ransborg (t.h. uden vest) produktionscellen for de fremmødte branchefolk, hvor cellen var under opbygning.

16. juni 2024, kl. 12:38 

Fuldautomatisk gnistcelle med måling

teknovationNr. 6 - 2024   Ved MAN Energy Solutions Denmark i København har man taget næste skridt i deres gnistafdeling, hvor man har investeret i opbygningen af en fuldautomatisk celle med to gnistmaskiner og integreret 3D-koordinatmåling.


MAN Energy Solutions på Teglholmen i København har over de seneste to år foretaget maskininvesteringer for et anseeligt beløb. Ifølge Head of Technical Support & Operations Development Henrik Skovsgaard løber investeringerne op i omkring 230 millioner kroner, og seneste er en gnistcelle ved at komme helt på plads i produktionen.
 
Der er tale om etableringen af en fuldautomatisk produktionscelle med to Exeron EDM 312-sænkgnistmaskiner med borddimensionerne 400 gange 820 millimeter, der kan gnistbearbejde emner med en vægt op til 800 kilogram (der dog har produceret siden sidste sommer i et mindre avanceret setup), oplyser han i det aktuelle Teknovtion Special Edition, der følger med avisen 6/2024.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Cellen, der forventes at gå i produktion i uge 25, kommer med plads til 180 ITS50-elektroder og 12 styk Erowa UPC 320-paletter (samt mulighed for en hurtig udvidelse med yderligere ti palettepladser).

Styringen sker ved hjælp af Erowas JMS 4.0 MoldLine-software, og en Kuka ER6-robot med tre meter skinneføring håndterer alle opgaver i produktionscellen. Det inkluderer automatisk fødning af emner til en Zeiss Duramax 3D-koordinatmålemaskine, der foretager offsetmåling af råemner inden de sendes direkte til bearbejdning eller på lager.

”Alt i alt kan løsningen håndtere det samlede workflow af emner og elektroder ind og ud af cellen ved hjælp af chipstyring. Faktisk kan den også modtage ordrer direkte fra ERP-systemet, så det - så at sige - er selvkørende,” siger den danske Exeron-repræsentant fra Ransborg Salg og Service, direktør og ejer Erik Ransborg, og fortsætter:

”Setup’et gør det muligt for virksomheden at køre ubemandet i flere dage, og havde behovet været emner med en længere bearbejdningstid, kunne vi komme op på over en uge”.

Læs hele den spændende artikel i online-version ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik